Nizip ilçesindeki birokuldaki öðrenciler, ilk kez uygulanmaya baþlanan 'öðretmensiz vegözetmensiz' sýnav uygulamasý ile sýnava girdilerMilli Eðitim Bakaný Ziya Selçuk'un, "Bir okul gözetmensiz sýnav yapsýnve ben varým desin" açýklamasýnýn ardýndan Adile Altýnbaþ Ortaokulu"Ben varým" diyerek uygulamayý hayata geçirdi.Okul Müdürü Halil Kaya baþkanlýðýnda öðretmenler tarafýndan yapýlan toplantýsonrasý öðrencilerin birbirine ve öðretmenlerine güvenin artmasý nedeniylegözetmensiz sýnav sistemine geçildi. Okula gelen öðrenciler, öðretmenleri olmadan sessiz bir þekilde sýnavlarýnagirdi.Okul Müdürü Halil Kaya Yaptýðý konuþmada þunlarý söyledi.??Milli Eðitim Bakanýmýzýn çaðrýsý üzerine Nizip Adile Altýnbaþ Ortaokulu idarecileriolarak bizde varýz diyerek uygulamayý okulumuzda hayata geçirdik. Öðrenci veöðretmen arasýnda karþýlýklý güven ortama ve de öðrencilerde özgüvenoluþturmasý ve artmasý için baþlatýlan bu uygulama zamanla diðer tüm derslerdedevam edecektir?? dedi. Bu arada baþlatýlan uygulamayý yerinde görmek üzere okula gelen Ýlçe MilliEðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, öðrencilere baþarýlar dilerek okul idaresi veöðretmenlere ise teþekkür etti.