Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Azerbaycan yurtdýþý iþ gezisi kapsamýnda Bakü?de resmi ziyarette bulundu.Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiðit, NTO Meclis Üyeleri Hüseyin Yaprak, Ýbrahim Özkaya, NTO Üyeleri ve iþadamlarýnýn da bulunduðu heyet Bakü Büyükelçiliði?ni ziyaret etti.Yapýlan ziyarette dolayý duyduðu memnuniyetini dile getiren Bakü Büyükelçisi Erkan Özerol ?Ýki ülke arasýndaki ekonomik iliþkiler çok ciddi potansiyele sahip, onun için iþadamlarý olarak yaptýðýnýz ziyaretin ayrý bir önemi var.?dedi.Türkiye?den Azerbaycan?a gelen herkesin baþýnýn üstünde yeri olduðunu ifade eden Büyükelçi Özerol sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Azerbaycan, Türkiye?nin dýþýnda en çok þehit verdiðimiz ülke olarak kelimenin gerçek anlamýyla bizim kardeþimizdir. Azerbaycan bizim için önemli bir pazar, çünkü bizim Ortadoðu?ya açýlan kapýmýz. Türkiye ile Azerbaycan arasýnda tercihli ticaret anlaþmasý imzalanmasý için müzakereler devam ediyor. Azerbaycan?ýn en büyük gelir kaynaðý petrol ve doðalgaz, 2015 yýlýndaki petrol fiyatlarýnýn aniden düþmesi sonucu ekonomiyi doðrudan etkiledi ve iki defa devülasyon yapmak zorunda kaldýlar. 2015 krizi Azerbaycan?a çok önemli bir ders verdi. Sadece petrole baðýmlýlýktan ders çýkartarak, petrol dýþý sektörlerin geliþtirilmesi politikasý izlenmeye baþlandý. Tarým, turizm ve petrokimya sanayisine teþvik verilerek ciddi yatýrýmlar yapýlmaya baþlandý. Azerbaycan?a yatýrým yapmak için uygun bir zaman olduðu için bizler de iþadamlarýmýza destek olmaya çalýþýyoruz. Büyükelçilik bünyemizde Ticaret Müþavirliðimizin yanýnda Gümrük ve Ekonomi Müþavirliðimiz bulunmaktadýr. Dolayýsýyla burada iþadamlarýmýza yardýmcý olacak güçlü bir altyapýmýz var. Siz iþadamlarýmýza yardýmcý olmak için her zaman elimizden gelen desteði vermeye hazýrýz.? ifadelerini kullandý.Azerbaycan Türkiye?nin Avrasya bölgesinde en fazla iþ yaptýðý ülkelerin baþýnda geldiðini vurgulayan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Ýki ülkenin birbirlerine coðrafi ve kültürel olarak yakýnlýklarý göz önünde bulundurulduðunda daha fazla geliþme için ciddi bir potansiyel olduðu görülmektedir.?dedi.Ýki ülke arasýndaki ikili iliþkilerimizin de sürekli geliþerek devam etmesi iþadamlarýný da güçlendirdiðini belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Firmalarýmýzýn Azerbaycan?daki yatýrýmlarý toplamý 9 milyar dolardýr. Ülkede 25 bini aþkýn kiþiye iþ imkâný sunan 2600?den fazla Türk sermayeli þirketin yatýrýmlarý aðýrlýklý olarak telekomünikasyon, bankacýlýk, sigorta, ulaþtýrma, gýda ticareti, tekstil, eðitim, mobilya ve inþaat malzemeleri sektörlerine yönelmiþtir. Ülkemizde 2015 Aralýk ayý itibarýyla Azerbaycan sermayesine sahip bin 771 þirket faaliyet göstermektedir. Bu da bizleri mutlu etmektedir. Kardeþ ülke Azerbaycan?ýn ülkemizdeki yatýrýmlarý 4 milyar Dolarý aþmýþtýr. Türk müteahhitlik firmalarý Azerbaycan?da þimdiye kadar toplam 11 milyar dolar deðerinde 347 proje üstlenmiþlerdir. Bu veriler ýþýðýnda tek millet iki devlet ekonomisinin geliþmesi için var gücümüzle çalýþmaya devam edeceðiz. Gaziantep ve Nizip tarýmdan sanayiye her alanda yatýrým yapýlabilecek bir kent. Bu nedenle iki ülke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yönelik çalýþmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Bu iþ seyahatini ticaret hacmimizi karþýlýklý artýrmak için gerçekleþtirdik. Azerbaycan?da büyük bir iþ potansiyeli var, bunu çok iyi görmekteyiz. Nizip?li iþadamlarý olarak bu potansiyeli deðerlendirmek ve bölgemizin üretimlerini buralara daha fazla ulaþtýrmak istiyoruz."Dost ve kardeþ ülke? Azerbaycan´la olan iliþkilerimizi her alanda geliþtirmeyi amaçlýyoruz. Bugün Odamýz heyetine göstermiþ olduðu ilgiden dolayý Bakü Büyükelçimiz Sayýn Erkan Özerol ve Bakü Ticaret Müþavirimiz Sayýn Ahmet Ataker?e teþekkür eder, sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum.? þeklinde konuþtu.Yapýlan görüþmeler sonrasýnda Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt tarafýndan Bakü Büyükelçisi Erkan Özerol ve Bakü Ticaret Müþaviri Ahmet Ataker?e ziyaret anýsýna plaket ve Nizip Zeytinyaðý ve Nizip Sabunu?nun coðrafi iþaretini takdim etti.