Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen veilk olarak Kültür Parký?ndaki Atatürk Anýtý?na çelenk sunumuyla baþlayan 24Kasým Öðretmenler Günü programý, Nizip Ticaret Borsasý Konferans Salonundadevam etti. Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý?nýn okunmasýyla baþlayanprogram Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ?in günün anlam ve önemiyleilgili konuþmasýyla devam etti. Gündeþ konuþmalarýndan þunlarý söyledi. ??Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk?ün millet mektepleribaþöðretmenliði kabul buyurduklarý bu günde, yurdumuzun her köþesinde olduðugibi ilçemizde de yýlmadan, usanmadan onurlu ve gururlu bir mesleðin mensubuolarak görev yapan mesai arkadaþlarýmýn öðretmenler gününü kutluyorum. MustafaKemal Atatürk öðretmenlere yönelik olarak yaptýðý bir konuþmada onlardan fikrihür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller yetiþtirmelerini istemiþtir. Eðitimkonusuna o kadar önem vermiþtir ki, bir yandan Kurtuluþ Savaþý?nýn kazanýlmasýiçin büyük bir çaba harcarken bir yandan da çaðdaþ bir eðitim sistemi üzerindearaþtýrmalarýný sürdürmüþtür. Bunun en önemli delili, Kurtuluþ Savaþý?nýn enzor günlerinde 16 Temmuz 1921 tarihinde Ankara?da Maarif Kongresini toplanmasýve cepheden gelerek kongrenin açýlýþýna katýlmasýdýr. Saygýdeðermeslektaþlarým, Teknoloji eðitimde ne kadar etkili kullanýlýrsa kullanýlsýneðitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz?? dedi. 24 Kasým Öðretmenler Günü Programý, Þehit öðretmenleranýsýna hazýrlanan slayt gösterisi, aday öðretmenlerin yemin töreni, emekliolan öðretmenlere hizmet þeref belgelerinin verilmesiyle devam etti. 24 Kasým Öðretmenler Günü münasebetiyle Ýlçe Milli EðitimMüdürlüðü tarafýndan düzenlenen öðretmenler arasý voleybol turnuvasýnda ve þiiryarýþmalarýnda dereceye giren öðretmenlere ödülleri verildi. Program öðretmenler tarafýndan hazýrlanan müzik dinletisisonrasý davetlilerin günün anýsýna hatýra fotoðrafý çektirilmesiyle son buldu.