Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, 24 Kasým öðretmenler Günü nedeniyle yayýmladýðý mesajla tüm öðretmenlerin öðretmen günün kutlayarak, ülke olarak hedeflerimize ulaþmanýn en temelinde öðretmenlerimiz gelmektedir dedi.Bir ulusun çaðdaþ ülkeler düzeyine eriþebilmesi ancak eðitim ve öðretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olduðunu belirten NTO Baþkaný özyurt, yayýmladýðý 24 Kasým mesajýnda þu ifadelere yer verdi: Biz bize bir harf öðretene kýrk yýl kölelik yapmaya razý olan bir medeniyetin çocuklarýyýz. Bu bakýmdan öðretmenlik mesleði, milletlerin kaderini belirleyen, geleceðini tayin eden yüce bir meslektir. Eðitim sorunlarýný çözen uluslar kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo ekonomik alanýnda da kalkýnmýþ ve ilerlemiþtir, bu nedenle kalkýnmanýn temel þartý eðitim ve öðretimdir. Bizler de iþ adamlarý olarak bugüne kadar, ilköðretim okullarýndan baþlayarak eðitimin her kademesinde elimizden gelen her türlü desteði saðlamaya çalýþtýk ve saðlamaya da artarak devam edeceðiz. Bir toplum eðitimcisine ne kadar deðer verirse, geleceðine o kadar güvenle bakar. Eðitmeyi ve öðretmeyi bir ideal olarak benimsemiþ, yurdumuzun dört bir yanýnda, bu kutsal ve onurlu görevi, en zor þartlarda bile büyük bir özveriyle yerine getiren, çocuklarýmýzý milli ve manevi deðerlerle donatarak, en iyi þekilde yetiþtiren öðretmenlerimizin 24 Kasým öðretmenler Günü'nü kutlar, saygý ve sevgilerimi sunarým þeklinde konuþtu.