![]()
Nizip ilçesine gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleþtiren Gaziantep Valisi Davut Gül, Nizip Ticaret Odasý (NTO)'ný ziyaret etti.Nizip'i ziyaret ederek potansiyelini görmüþ olduklarýný belirten Gaziantep Valisi Davut Gül Nizip'in ticareti, üretiminin canlý ve insanlarýnýn çalýþkan olduðunu gözlemledik dedi.Nizip'in her konuda daha iyisini yapabilecek potansiyele sahip olduðunu belirten Gaziantep Valisi Gül sözlerini þu þekilde sürdürdü: Hem müteþebbis yapýsý, hem merkeze yakýnlýðý, hem de Nizip'in kendi zenginliði de katarsak Nizip'in daha kat edeceði bir yolu bulunmaktadýr. Sizler iþinizi büyütürseniz hem Nizip, hem Gaziantep dolayýsýyla Türkiye büyüyecektir. Bu açýdan sizin iþinizi büyütmeniz için bizim yapmamýz gereken bir þey olursa onu da seve seve yapmaya razýyýz. Gaziantep'in meseleleri Türkiye'den baðýmsýz deðil, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn önderliðinde bütün meseleler halloluyor. Gaziantep'te de Adalet Bakanýmýzýn önderliðinde Milletvekillerimiz ile beraber inþallah sizin taleplerinizi de yerine getireceðiz þeklinde konuþtu.Nizip Ticaret Odasý'na teþrilerinden dolayý Gaziantep Valisi Gül'e teþekkür eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Göreve baþlar baþlamaz ayaðýnýzýn tozuyla Nizip'i ve Odamýzý ziyaret ettiðiniz için duyduðumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum dedi.Nizip Ticaret Odasý'nýn 1962 yýlýndan itibaren hizmet verdiðini belirten NTO Baþkaný özyurt þunlarý ifade etti: Odamýz 1400 faal üyesine hizmet verilmekte olup bünyesinde KOSGEB, Avrupa Ýþletmeler Aðý ve DEÝK temsilciliði bulunmaktadýr. Ayrýca Odamýz Türkiye genelinde bulunan 365 oda borsa içerisinde 62. Sýrada akredite olmuþtur.Ýlçemizde genel olarak tarýma dayalý sanayi geliþmiþtir. Türkiye'de üretilen Antep fýstýðýnýn yaklaþýk yüzde 35'i Nizip'te üretilmekte olup fýstýðýn ana vataný burasýdýr. Bunlarýn yaný sýra ilçemizde zeytin, zeytinyaðý, sabun, ofis büro mobilyacýlýðý, kýrmýzý mercimek, bulgur, LPG ve diðer sývý tanklarý, halat ip, çiklet üretimi ve özellikle Türkiye'deki ikinci el týr kamyon pazarý Nizip'te bulunmaktadýr. Ýlçemiz 300 milyon dolar ihracat yapmaktadýr. Bu nedenle ilçemizde Gümrük Müdürlüðü'nün kurulmasý sanayici iþadamlarýmýz için büyük önem arz etmektedir. Bu imkânýn saðlanmasý halinde ilçemiz ihracatýnýn artmasýna inancýmýz tamdýr. Ayrýca TOBB'nin baþlatmýþ olduðu bir proje çerçevesinde ihracat destek ofisinin kurulmasý ile ilgili çalýþmalarýmýz devam etmektedir. Nizip Ticaret Odasý olarak bundan önce olduðu gibi bundan sonrada þehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatýnýn geliþmesi için elimizi taþýn altýna koymaktan çekinmeyeceðiz. ifadelerini kullandý.Konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Valisi Davut Gül, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Nizip'in sanayici ve iþadamlarýnýn sorunlarýný dinledi.Ziyaretin sonunda Nizip Ticaret Odasý yönetim kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu tarafýndan Gaziantep Valisi Davut Gül'e ziyaretinin anýsýna hediye takdim edildi.Vali Gül'ün ziyaretine, Ýl Jandarma Komutaný Yardýmcýsý Albay Fikret Güvenir, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Latif Karadað, Nizip Ýlçe Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan da katýldý.