Nizip Belediyesi, Nizip Kaymakamlýðý ve Nizip Ýlçe MilliEðitim Müdürlüðü iþbirliðiyle yürütülen ve Kalkýnma Bakanlýðý Sosyal DestekProgramý SODES tarafýndan desteklenen ?Okullarýmýzda Tiyatro Gösterileri, SinemaGünleri ve Kitap Okuma Etkinlikleri? projesi?ne köy okullarý da dahil edildi. Proje kapsamýnda alýnan kitap setleri Nizip BelediyesiMeclis Toplantý Salonu?nda düzenlenen törenle okul müdürlerine teslim edildi. Konuyla ilgili konuþan Nizip Belediye Baþkan vekili SalihUygur, Projemiz kapsamýnda Ýlçe merkezinin kenar semtlerinde eðitim ? öðretimhizmeti veren 10 ortaokulumuz hedef kitle olarak belirlenmiþti. Proje içintahsis edilen bütçenin hesaplý olarak kullanýlmasýyla bu hedef kitlenin geniþleyerekilçe genelinde eðitim öðretim hizmeti veren 25 merkez ve 17 köy okulunu da kapsayaraktoplam 42 ortaokulu hedef kitle haline geldiðini söyledi. 2017 ? 2018 eðitim öðretim yýlýnda projenin merkezortaokullarýn uygulandýðýný ifade eden Uygur Þunlarý söyledi. 2018 ? 2019 eðitim ? öðretim yýlýnda ise projemiz köyortaokullarýmýzda uygulanacaktýr.Bu kapsamda, Ortaokullarýmýzda bulunan her sýnýfýmýzaortaokul öðrencileri için özel hazýrlanmýþ 100 Temel Eser arasýndan seçilmiþ 40adet kitap daðýtýmý yapýlacaktýr. Okullarýmýzda Kitap Okuma Kampanyalarýnýndüzenlenecek ve proje sonunda en çok kitap okuyan her okuldan 3 öðrenciödüllendirilecektir.Her okulumuzda, öksüz ve yetim çocuklar öncelikli olmaküzere 30 öðrencimize yönelik Sinema - Müze - Yemek programý düzenlenecektirdedi.