Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI, Gaziantep Ticaret Borsasý ev sahipliðinde düzenlenen bulgur üreticilerine yönelik ?Sektörel Ýþbirliði ve Ýstiþare Toplantýsý?na katýldý. Türkiye?nin çeþitli illerinden gelen bulgur üreticilerinin katýldýðý toplantýda, bulgur üretiminde yaþanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alýndý.Türkiye bulgur üretiminin yaklaþýk yüzde 60?lýk bir bölümünün karþýlandýðý Güneydoðu Anadolu Bölgesinde, bulgur üreticileri, 'Sektörel Ýþbirliði ve Ýstiþare Toplantýsý?nda bir araya geldi.GTB ve BULSAD iþ birliðiyle gerçekleþtirilen toplantýda bulgur üreticileri, üretimde girdi maliyetlerinin artmasýndan kaynaklý yaþanan sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatýrdý.GTB Meclis salonunda düzenlenen toplantýya, GTB Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Akýncý, BULSAD Baþkaný Bekir Dayýoðlu, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu üyesi Ali Vedat Yýldýrým ile Gaziantep, Mardin ve Mersin?den gelen çok sayýda bulgur üreticisi katýldý.Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, bulgurda sektörün taban fiyat belirlenmesi konusunda ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Dünya da bulgurun týpký yoðurt gibi Türkçe ismiyle bilindiðini ve tüketim alýþkanlýðý seyrinin artmaya baþladýðýný aktaran Sarý, ?Ekonomi Bakanlýðý geçmiþ dönemlerde tanýtým gruplarý aracýlýðýyla bulgura uluslararasý pazarlarda tanýtým konusunda ciddi bir destek saðladý. Dünya piyasalarýnda bulgur Türk bulguru olarak kabul ediliyor. Bizler Anadolu topraklarýnda kendimize özgü bir buðdayla bulgur üretimi gerçekleþtiriyoruz. Bizim topraklarýmýzda yetiþen buðdaydan elde edilen bulgurdaki tat ve aroma, baþka ülkelerdeki buðdaylardan elde edilemiyor. Bu noktada önemli bir avantaja sahibiz ve hedef pazarlardaki payýmýzý artýrmaya yönelik yürüteceðimiz tüm çalýþmalar, bulgurun ihracat kapasitesinin geliþmesine katký saðlayacaktýr? ifadelerini kullandý.Toplantý, Bulgur üreticilerinin sektörde yaþanan sorunlarý ve çözüm önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.