![]()
Vergi ve Diðer Bazý Alacaklarýn Yeniden Yapýlandýrýlmasýna Ýliþkin 7143 sayýlý Kanun kapsamýnda Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý, Nizip Vergi Dairesi Müdürlüðü ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile bilgilendirme semineri düzenlendi.Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine Nizip Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik, Gaziantep Vergi Dairesi Grup Müdürü Gönül Ýlhan Akýn, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bekir Karabacak, SMMM Nizip Temsilcisi Necati Kýlýç, Serbest Muhasebeci Mali Müþavirler ve çok sayýda NTO üyesi katýldý.Gerçekleþen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt 7143 sayýlý Kanundan 31 Temmuza kadar ihtiyacý olan tüm mükelleflerin maksimum derecede faydalanmasý için bu semineri düzenliyoruz dedi.Vergi ve Diðer Bazý Alacaklarýn Yeniden Yapýlandýrýlmasý kanunu ile devlet, vatandaþ ve kurum barýþýnýn saðlanacaðýna inandýðýný belirten NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Yapýlan bu kanuni düzenleme ile vergi borcu olan mükellefler için son derece önemli fýrsatlar sunulmaktadýr. Tüm mükelleflerin bu yasadan faydalanmalarýný tavsiye ediyorum. Bu derecede önemli bir toplantýnýn Nizip'te düzenlenmesini saðlayan Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin ve Nizip Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik'e þükranlarýmý sunuyor toplantýya katýlan tüm katýlýmcýlarýmýza teþekkür ediyorum þeklinde konuþtu.Geçen ay Gelir Ýdaresi Baþkanýný kaybettiklerini belirten Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin Doðruluk ve dürüstlükten ayrýlmayan, çalýþmaktan baþka hayatýnda hiçbirþey olamayan deðerli üstadýmýz Adnan Ertürk'e Allah'tan rahmet ailesine ve yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyorum dedi.Yeni yapýlandýrma yasasý hakkýnda bilgilendirme yapmaya geldiklerini belirten Vergi Dairesi Baþkaný Halil tekin sözlerini þu þekilde sürdürdü: Yapýlandýrma kanunu haricinde ayrýca meslek mensubu üyelerinin ve mükelleflerin de sorunlarýný dinlemek için huzurunuzdayýz. Nizip Vergi Dairesi Müdürlüðü'müz de ziyaret ettik ve gerekli tüm hazýrlýklarý yapmýþ olduklarýný gördük. Sizlere en iyi þekilde hizmet vereceklerine inanýyorum. Bu kanun kapsamýna girip de ben bu Kanunu duymadým diyen tek bir vatandaþ kalmayacak þekilde gerekli tüm çalýþmalarý ve tanýtým faaliyetlerini Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý olarak titizlikle sürdürmekteyiz. Konuyla ilgili tüm baþvurulara vergi daireleri en kýsa sürede yanýt vermektedir. Toplumun her kesimini ilgilendirebilecek nitelikte bir Kanun olan yeni yapýlanma Kanunundan yararlanmak için bir an önce baþvurularýn yapýlmasý ve imkanlar dahilinde peþin ödemelerin seçilmesinde yarar bulunmaktadýr Ýfadelerini kullandý.Konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Vergi Dairesi Grup Müdürü Arif özefe tarafýndan katýlýmcýlara geniþ bir sunum yapýldý.Yapýlan bilgilendirmenin ardýndan Baþkan Halil Tekinve Grup Müdürü Arif özefe ile katýlýmcýlar arasýnda soru cevap þeklinde istiþareler yapýlarak seminer tamamlandý.