2018 yýlýnýn ilk mahsul ben fýstýðý Nizip Ticaret Borsasý?na geldi.Nizip?e baðlý intepe mahallesinden Cuma Kaya tarafýndan borsamýza getirilenyýlýn ilk mahsul ben fýstýðý, Nizip Ticaret Borsasý Meclisi tarafýndan yarýmaltýn ile ödüllendirildi.Fýstýk yetiþtiricisi Cuma Kaya?ya altýn takdim edildikten sonra kýsa biraçýklama yapan Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý AhmetPolat; ?Bilindiði üzere Antep fýstýðý üretimini teþvik etmek amacýyla NizipTicaret Borsasýnýn geleneksel hale getirmiþ olduðu, yýlýn ilk mahsulünü getirençiftçimizi ödüllendirmek için buradayýz. Daha öncede yýlýn ilk mahsul bozfýstýðýný getiren 2 çiftçimizi?de altýnla ödüllendirmiþtik. Bugün Cuma Kayakardeþimizde emek vererek örnek bir çaba göstermiþ yýlýn ilk ben fýstýðýnýBorsamýza getirmiþtir, bu gayretinden dolayý kendisini kutluyor, bundan sonrakiyaþamýnda baþarýlar diliyorum.?dedi.Yýlýn ilk mahsul ben fýstýðýný üretmenin mutluluðunu yaþayan intepemahallesinden Cuma Kaya ; ?Bu fýstýðý özenle yetiþdirdiði?mi söylemek isterimve bu yýl geçen yýla oranla 15 gün daha erken yetiþtirmeyi baþardým. Her sene7. ayýn 12 sinde yetiþen fýstýk bu yýl 6. ayýn 26 sýn da yetiþmiþ oldu. Bufýstýðýn cinsi tanebi cinsidir, fýstýðýn erken olmasýnda bakým, yer ve açýönemlidir. Nizip Ticaret Borsasý Meclisine teþekkürlerimi sunarým.? dedi.