Adalet Bakaný Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Gaziantep Milletvekili adaylarý Ali Þahin, Mahmut Burak Kýzýlelma, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ve beraberindeki heyet Nizip Ticaret Odasý'ný (NTO) ziyaret etti.Gerçekleþen toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu yapýlan ziyaretten dolayý duyduðu memnuniyeti dile getirdi.Ýþ camiasý olarak her zaman devletin ve milletin yanýnda bulunduklarýný ve bulunacaklarýný belirten Meclis Baþkaný Doktoroðlu Gaziantep milletvekili adaylarýnýn hayýrlý olmasýný diler görevlerinde baþarýlar dilerim dedi.Mübarek ramazan ayýnýn ülkemize ve tüm Ýslam âlemine hayýrlar getirmesini temenni eden Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, ABD yönetiminin Ýsrail'deki büyükelçiliðini Kudüs'e taþýma kararýný ve Filistinlilere yönelik uygulanan insanlýk dýþý saldýrýlarý kýnýyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifalar diliyorum. dedi.Nizip Ticaret Odasý olarak Gücümüz Gücünüz, Gücünüz Gücümüz felsefesini ilke edinerek ve tüm paydaþlarýmýz ile birlikte ilçemizin ve bölgemizin sorunlarýna çözüm yollarý bulmaya çalýþtýklarýný belirten NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü; Türk Milletinin gücünün birlik beraberlik olduðunu bir kez daha hatýrlatmak isterim. ülkemizin 2023 hedeflerine ulaþmasýnda ortak akýlla daha çok çalýþarak, katma deðeri yüksek ürünler üreterek, yatýrým ve istihdamý arttýrarak, yeni ve yenilikçi fikirlerle yolumuza devam etmemiz gerekmektedir. Buradan tüm iþ âlemine sesleniyorum. Müteþebbis ruhunuz ile hep birlikte yatýrýmlara devam diyoruz. Antepfýstýðý fiyat için istikrarý ve mal temine rahat ulaþabilmek konusunda daha önceden de bahsettiðimiz gibi Antepfýstýðýndaki stokçuluðun ve ürün rekolte tespiti sorunlarýnýn önüne geçilmesi amacýyla devlet desteði kapsamýna alýnmalýdýr. Bölgemizin en önemli tarýmsal ürünlerinden birisi de zeytindir. Zeytinyaðý üreticilerimizin çoðu küçük ölçeklidir ve birbirinden uzak lokasyonlarda yer almaktadýr. Zeytinyaðý üreticilerinin kendi arýtma tesislerini kurmasý, bu iþletmelere önemli bir mali yükümlülük getirmektedir. Bu nedenle bölgesel çözüm üretilmesini talep ediyoruz. Nizip olarak esas hedefimiz ihracatçý sayýsýný artýrmaktýr. Bu amaçla da Gaziantep Gümrük Baþmüdürlüðüne baðlý bir gümrük müdürlüðünün kurulmasý en büyük beklentimizdir. Gümrük Müdürlüðü kurulmasý ile ihracat kolaylaþacaktýr. Böylece hem ihracat miktarý hem de ihracatçý sayýsýnýn artacaðýný söyleyebiliriz. Nizip Ticaret Odasý olarak ta ilçemizin 2023 hedefini 750 milyon $ olarak açýkladýðýmýzý belirtmek isterim. Ýlçemiz nüfusu birçok ilden büyük olup, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden önemli merkezler arasýndadýr. Ýlçemiz ticareti/sanayisi, ihracatý ve konumu itibariyle sürekli geliþmektedir. Bu nedenle daha çok eðitimli insana ihtiyaç duyulmaktadýr. Nizip Eðitim Fakültesi/Nizip Meslek Yüksek Okulu'nun konumu, kapasitesi, eðitim görevlilerinin sayýsý dikkate alýnýrsa ilçemizde Nizip üniversitesi kurulmalýdýr. önümüzdeki günlerde yapýlacak Cumhurbaþkanlýðý ve Milletvekili seçimlerinin vatandaþlarýmýza ve ülkemize uðurlu olmasýný diliyorum. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen ve teþrifleriyle bizleri onurlandýran baþta Sayýn Adalet Bakanýmýz Sayýn Abdulhamit Gül'e bölge protokolümüzü oluþturan tüm kurum kuruluþ, sivil toplum örgütlerimize paydaþlarýmýza ve üyelerimiz olmak üzere hepinize teþekkür ediyor, sizleri þahsým, Nizip Ticaret Odasý ve Nizipliler adýna, sevgi ve saygýyla selamlýyorum. Ýfadelerini kullandý.Adalet Bakaný Abdülhamit Gül24 Haziran da yapýlacak olan Cumhurbaþkanlýðý ve milletvekili seçimlerinde istikrarýn devam etmesi gerektiðini vurgulayan Adalet Bakaný Abdülhamit Gül sözlerini þu þekilde sürdürdü; Mübarek ramazan ayýnýn ülkemize hayýrlar getirmesini ve birlik ve dirliðimize vesile olmasýný diliyorum. Nizip, birçok ilden yatýrým ve ihracat konusunda daha çok mesafe kat etmiþ gözde ilçelerimizden birisidir. Nizip'in bu seviyeye de ulaþmasýnda Nizip Ticaret Odasý üyelerimizin, yatýrýmcýlarýmýzýn ve sanayicilerimizin çok büyük katkýsý var. Nizip'in geliþmesinde emeði geçen taþ üstüne taþ koyan herkese caný gönülden çok teþekkür ediyorum. Terör, ekonomik ve siyasi krizler birlik ve beraberlik ile aþýlabilinmektedir. Biz bir iri ve diri olacaðýz ve tek vücut olacaðýz. Hamdolsun 16 yýlda Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan önderliðinde ülkemizde doðal gaz gelmedi petrol gelmedi ama çok önemli bir servet geldi. Bu gelen servette istikrardýr. Ýstikrar doðalgazdan petrolden ve altýn rezervlerinden daha önemlidir. þeklinde konuþtu.