Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, MeclisBaþkaný Mahmut Þahin ve Genel Sekreter M.Eray Ölçal, Cumhurbaþkanýmýz SayýnRecep tayip Erdoðan?ýn katýlýmýyla düzenlenen ?TOBB Hizmet Þeref Belgesi TakdimTörenine? katýldý. TOBB camiasýna ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere HizmetÞeref Belgeleri ve Plaketleri Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, BaþbakanBinali Yýldýrým ile Gümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci?nin de katýlýmlarýylaTOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu?nun ev sahipliðinde düzenlenen törendeverildi.?Törenin açýlýþ konuþmasýný yapan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðluplaket alacak iþ dünyasý insanlarýnýn kýymetlerini her zaman minnet ve takdirleanacaklarýný söyledi. Onlarýn emekleri ve gayretleriyle, Oda ve Borsalarýn,reel sektörün asli hizmet merkezleri olduðunu belirten Hisarcýklýoðlu,?Kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü, dünyanýn örnek aldýðý bir yapýya dönüþtü.Dijital Oda-Borsa devrimi gerçekleþtirdik, tek durak ofis haline geldik.Odalarýmýz ve Borsalarýmýz geliþtikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kalitelihizmet sundular. Þirketlerimizin büyümesini, dýþarýya açýlmasýný saðladýlar.Böylece memleketimiz daha çok yatýrým, üretim, ihracat ve istihdam kazandý. Tümbunlarý, el birliði, gönül birliði, akýl birliðiyle baþardýk. Allah, bu ülkeiçin emek veren, alýn ve akýl teri döken, herkesin baþarýlarýný daim kýlsýn?dedi. -Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan?a teþekkür Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan?ýn da iþ hayatýndan gelmiþ, üretiminve ticaretin zorluklarýný bilen, reel sektörün içinde yetiþmiþ biri olduðunaiþaret eden Hisarcýklýoðlu, ?Göreve geldiðiniz günden itibaren, hep bu camianýnyanýnda yer aldýnýz. Genel Kurullarýmýzda ve Ekonomi Þuralarýnda, saatlerboyunca, sorunlarýmýzý dinlediniz. Pek çok faaliyetimize katýlýp, Türk iþâlemine desteðinizi gösterdiniz. Sizin liderliðinizde, iþ hayatýnýkolaylaþtýran, üzerimizdeki yükleri azaltan pek çok düzenlemenin hayata geçmesimümkün oldu. Tarihi bir baþarý elde ettiðimiz istihdam seferberliðini, yinesizin himayenizde gerçekleþtirdik. Verdiðiniz destekle, 1.5 milyon ilaveistihdam saðladýk. Külliyede, sizin ev sahipliðinizde, baþarýlý illerimize vefirmalarýmýza ödüllerini takdim ettik. Yine sizin liderliðinizde, ?istihdamseferberliðini?, 2018?de de devam ettiriyoruz. Ýstihdamýn yaný sýra,finansmanda da Oda-Borsa camiasý farkýný gösterdi. Sizin, faizlerin düþürülmesiyönündeki çaðrýnýza, ilk ve en somut katkýyý verdik. TOBB, Oda ve Borsalar, tümkaynaklarýný bir araya getirdi.Bugüne kadar ticari kredilere uygulanmýþ en düþük faiz oranýyla, aylýk0,99?la KOBÝ?lerimizenefes olduk. Sizin tabirinizle finansmanda inovasyon yaptýk? deðerlendirmesindebulundu. Salondaki TOBB üyesi iþadamlarý da Cumhurbaþkaný Erdoðan?a ayaðakalkarak, alkýþlarla teþekkür ettiler. -Mevcutla yetinmek anlayýþýnda deðiliz Baþbakan Yýldýrým?ýn da destekleriyle, 2017?de olduðu gibi 2018?de deTOBB Nefes Kredisine devam ettiðini hatýrlatan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu þunlarýsöyledi: ?Yine sizin vizyonunuzla, yýllardýr özlemle beklediðimiz, Türkiye?ninOtomobili projesine baþladýk. Geçen seneki Genel Kurulumuzda; siz, bizegüvendiniz ve bu görevi tevdi etmiþtiniz. Sanayi Bakanýmýz Sayýn Faruk Özlü ilebirlikte bu konuda da somut adýmlar atmaya baþladýk. Ýnþallah sonucunu da eniyi þekliyle, hep birlikte göreceðiz.Allah?ýma þükürler olsun ki, bu camia, üzerine aldýðý tüm görevleriyerine getirdi, getirmeye de devam edecek. Bizlere güveniniz ve desteðiniziçin, þahsým ve camiam adýna size en içten þükranlarýmýzý sunuyorum. Bizler,Oda ve Borsa baþkanlarým, sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi biranlayýþta asla olmadýk. Hep, daha fazla üretim, yatýrým, istihdam ve ihracat için çalýþtýk,çalýþýyoruz. Her alanda yeni ve çok daha büyük hedeflere ulaþmak için gayretgösteriyoruz. Kadim Ahilik teþkilatýmýzýn, günümüzdeki temsilcileri olarak,ecdadýn bize býraktýðý, bu kutlu mirasýn hakkýný vermek için çalýþýyoruz.Biliyoruz ki, sadece þikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakýþmaz. Sorunlar ve tespitlerle birlikte, çözüm önerilerini hazýrlýyor, sizinleve hükümetimizle istiþare ediyoruz.G-20'den, Milletlerarasý Ticaret Odasý?na, Avrupa Odalar Birliði?nden,Ýslam Odasý?na ve hatta Asya-Pasifik Odasý?na kadar, tüm küresel platformlarýnyönetimlerine girdik. Buralarda, Türk iþ dünyasýnýn sesini duyuruyor, hakkýnýsavunuyoruz. Bu camianýn mensuplarý, yaþadýklarý sýkýntýlara raðmen, her senedaha çok iþ, daha çok aþ saðlýyor. Milletimize daha çok umut veriyor. Yatýrýmý,üretimi, istihdamý, ihracatý, iþte bu salonda gördüðünüz insanlar ve temsilettikleri kitle yapýyor. Giriþimcilerimizle, onlarýn asli temsilcileri olan Oda ve BorsaBaþkanlarýmýz, meclis baþkanlarýmýz ve genel sekreterlerimizle; yani bu salonudolduran vefakâr ve cefakâr dostlarýmla iftihar ediyorum.Ben, bu ülkenin her karýþýnda alýn teri olan, bu salonu dolduransizleri, bir kez daha kutluyorum.Sizler her türlü iftiharý hak ediyorsunuz. Ay yýldýzlý bayraðýmýzý,dünyanýn dört bir yanýnda dalgalandýran, Türkiye?nin gururusunuz! Allahhepinizden razý olsun!? -Saflarý sýklaþtýracaðýz Küresel risklerin, hem iktisadi ve hem de coðrafi olarak, yenidenarttýðý bir dönemde bulunduklarýna dikkat çeken Hisarcýklýoðlu, malum bazýçevrelerin de, terör örgütlerini kullanarak, ülkemizi zora düþürmek istediðinedeðindi. TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu, tüm bunlara karþý içeride saflarý sýklaþtýrmaçaðrýsýnda bulundu. Türkiye'nin son yýllarda elde ettiði tüm kazanýmlarýn temelinde, güvenve istikrar yattýðýný ifade eden Hisarcýklýoðlu, ?TOBB camiasý olarak, bunlarýndeðerini çok iyi biliyoruz. Zira özellikle 90?larda, güven ve istikrar kaybolduðunda,ne sýkýntýlar yaþadýðýmýzý unutmadýk. Bizler, Türk özel sektörü olarak, dünolduðu gibi yarýn da, ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmakiçin üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceðiz. Bugüne kadar; YOÝKK?te, ÝstihdamSeferberliðinde, Nefes Kredisi?nde ve Türkiye?nin Otomobili?nde olduðu gibi,bundan sonra da, devletimizin bize verdiði her görevde, Türk özel sektörü adýnaçalýþmaya devam edeceðiz. Bu düþüncelerle sözlerime son verirken, tüm kýymetlidostlarýmý kutluyorum. Fazlasýyla hak ettikleri bu ödülleri, onlara sunacakolmaktan, büyük onur duyuyorum. Baþkanlarýmdan, genel sekreterlerime kadar,camiamýza hizmet eden tüm çalýþma arkadaþlarýmý yürekten kutluyor ve baþarýdolu nice yýllar diliyorum. Biz, bu ülkeye hizmet için varýz. Biz, buülkenin sevdalýsýyýz. Daha yapacak çok iþimiz var. Burada durmayacaðýz.Daha fazla çalýþacaðýz.Ve inþallah elbirliðiyle, ülkemizi dünyanýn en büyük 10 ekonomisiarasýna sokacaðýz. Dünyadaki yeri, tarihteki yerine yakýþan bir Türkiyeiçin koþmaya devam edeceðiz. Yolumuz açýk olsun. Allah, hepimizin yar veyardýmcýsý olsun? dedi. - Gümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci Gümrük ve Ticaret Bakaný Bülent Tüfenkci ise konuþmasýnda, dünyaylarekabet edebilmek için istikrar ve güvene ihtiyaç olduðunu belirterek,"Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi kimin þaha kaldýracaðýný iþ dünyamýziyi bilir. Birlikte daha güçlü bir Türkiye'ye doðru yola devam" ifadesinikullandý. Hükümetçe aldýklarý tedbir ve teþviklerle Türkiye'nin geçen yýl yüzde7,4 büyüme kaydettiðine dikkati çeken Tüfenkci, AK Parti hükümetleri olarak herzaman reel sektörün yanýnda olduklarýný söyledi.Tüfenkci, üretim temelli büyümeyi esas aldýklarýna ve üretenin yanýndaolduklarýna iþaret ederek, þöyle konuþtu: "2002'de bütçenin yüzde 43'ü faize giderken 2017'de bu oran yüzde9'lara düþtü. 2002'de toplanan her 100 liranýn 86 lirasý faize giderken 2017'desadece 11 lirasý faize gidiyor. Ýhracatýmýzý 5 kat büyüttük, milli gelirimizi3,5 kat artýrdýk. Yatýrým ortamlarýný sürekli iyileþtirdik. Türkiye'de iþyapmayý, finansa eriþimi kolaylaþtýrdýk, sermayeyi tabana yaydýk. Savunmasanayinde dýþa baðýmlýlýðý azalttýk. Demokrasiyi geliþtirdik, sosyal devletvasfýný öne çýkardýk, kardeþliðimizi yücelttik, huzuru tesis ettik."Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli yapýsal reformlarýndancumhurbaþkanlýðý hükümet sistemini 16 Nisan 2017'de milletin kabul ettiðinianýmsatan Tüfenkci, bu sistemin uygulamasýna 24 Haziran seçimleriyle yinemilletin oylarýyla geçileceðini dile getirdi