Nizip Ticaret Odasý, ilçenin ve ülkenin ekonomisine katkýsaðlamak ve istihdamý arttýrmak amacýyla 2018 yýlýnda da çeþitli projeler ilebirlikte eðitim programlarý düzenlemeye devam ediyor.Bu kapsamda Nizip Ticaret Odasý, Gaziantep ÝÞKUR ÝlMüdürlüðü ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüðü iþbirliði ile Uygulamalý GiriþimcilikEðitimlerini sürdürüyor.Küreselleþen dünyada rekabet ortamýna ayak uyduracak cesurve kararlý giriþimcilerin yetiþmesi gerektiðini belirten Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Bu gerekliliðin farkýnda olan Odamýzgiriþimcilik eðitimleri düzenleyerek ilçemizin ve ülkemizin önemli insankaynaklarýný, uzmanlarýyla ve giriþimcileriyle buluþturmayý sürdürüyoruz.?dedi.Eðitim çalýþmalarý kapsamda Odamýzda 400 kiþiye daha UygulamalýGiriþimcilik Eðitimi verileceðini belirten NTO Baþkaný Mehmet Özyurt sözlerineþu þekilde sürdürdü: ?Ülkemizin 2023 hedeflerine emin adamlarla ilerken mevcutgiriþimci sayýmýzý birkaç katýna arttýrýlmasý gerekmektedir. Dengeli birekonomik kalkýnma ve iþsizliðin önlenmesi için kendi iþini kurmak isteyenkiþilere, iþ fikirlerini iþletme haline getirme yolunda teþvik etmek amacýylaverilen eðitimler sonrasýnda giriþimcilerimiz KOSGEB?in 50 bin lira hibedesteði ve 100 bin lira faizsiz kredi desteðinden yararlanma imkânýbulmaktadýr. Giriþimcilik eðitimlerimize katýlmaya hak kazanan iþsiz veçalýþmayan giriþimci adaylarýna eðitim süresince günlük 20,00 -TL ücretverilecektir. Derslere % 90 oranýnda devam zorunluluðu bulunmaktadýr.25?er kiþilik gruplar halinde 4 gün sürecek olan eðitimlere katýlmak isteyengiriþimci adaylarýnýn E-Devlet sistemi üzerinden KOSGEB?e müracaat etmelerigerekmektedir. Ben bu vesile ile eðitimlere katýlacak kursiyerlere giriþimcilikyolcuðunda baþarýlar diliyorum.? ifadelerini kullandý.