Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu 4 ? C Sýnýfý öðrencileri veSýnýf Öðretmeni Evay Daðýstanlý tarafýndan ?2 Nisan Otizm Farkýndalýk Günü?münasebetiyle Tekel Ýlkokulu?nda etkinlik düzenlendi. Tekel Ýlkokulunda özel alt sýnýflarý ziyaret eden HaticeSeyit Çeker 4 ? C Sýnýfý öðrencileri önce sýnýf meteryalleri yardýmýndabulundu, daha sonra Otizme dikkatleri çekmek amacýyla okul bahçesinde gül,çiçek ve fidan dikti. ?2 Nisan OtizmFarkýndalýk Günü? münasebetiyle hazýrlanan etkinliðe Nizip Milli Eðitim MüdürüCengiz Gündeþ, Milli Eðitim Þube Müdürü Mehmet Demir, Tekel Ýlkokulu MüdürüMehmet Gören, Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu Müdürü Halil Kendirci, OkulÖðretmenleri ve öðrenciler katýldý. Burada bir konuþma yapan Nizip Milli Eðitim Müdürü CengizGündeþ, ?2 Nisan Otizm Farkýndalýk Günü? dolayýsýyla hazýrlanan etkinliktendolayý memnun olduðunu söyleyerek emeði geçenlere teþekkür etti. Tekel Ýlkokulu?nda hazýrlanan programýn ardýndan Nizip Kaymakamlýðýve Nizip Ýlçe Milli Eðitim müdürlüðü tarafýndan Özel eðitim sýnýflarýnda venormal sýnýflarda kaynaþtýrma eðitimi alan otizmli öðrenciler onuruna yemek verildi. Yemekte bir konuþma yapan Nizip Ýlçe Kaymakamý Kemal Þahin,?2 Nisan Dünya Otizm Farkýndalýk Günü?nde sizlerle birlikte olmaktan sevinçduydum. Otizmli çocuklarýmýzýn eðitimlerine ve toplumsal yaþamýn içindeolmalarýna yönelik Devlet olarak gerekli tedbirleri almaktayýz. Nizip ÝlçeMilli Eðitim Müdürlüðü?nce o özel çocuklarýmýza özel sýnýflarda gereklieðitimler verilmektedir. Okullara yaptýðým ziyaretlerde özellikle sizleriziyaret edeceðim." dedi. Yemekte hazýr bulunan Otizmli bireyler ve veliler, öðretmenleriile yemekte okullarýn problemleri de dinlendi.