Millî Eðitim Bakanlýðý'nýn eðitimcilerin performans deðerlendirmesistemi taslaðýna iliþkin Eðitim-Bir-Sen Nizip Ýlçe Temsilciliði tarafýndanbasýn açýklamasý yapýldý. Yapýlan açýklamada, tasarýnýn eðitimcilerin moral vemotivasyonunu bozacak, yüz yüze bakanlarý karþý karþýya getirecek, saygýnlýðýnýzedeleyecek bir tasarý olduðu vurgulandý. Eðitim Bir Sen Nizip Ýlçe Temsilcisi Mehmet Çelik yaptýðýaçýklamada þu ifadelere yer verdi; ?Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn eðitimcilerinmoral ve motivasyonunu bozacak, yüz yüze bakanlarý karþý karþýya getirecek,saygýnlýðýný zedeleyecek performans deðerlendirme sistemini bu þekliyle kabuletmiyoruz. Pilot bölgelerde uygulanmasýna son verilen yönetmeliði tekrar gündemegetirmek biz öðretmenleri yaralayacaktýr. Performans sisteminin hukuki ve Kanuni bir dayanaðý yokturve neye hizmet ettiði de belli deðildir. Bakanlýk mülakatla atamadan dasözleþmeli öðretmenlikten de vazgeçilmelidir. Bakanlýk öðretmenler arasýnda farkoluþturan ve öðretmenlerin özlük haklarýnda sorunlara neden olan sözleþmeliöðretmenlik uygulamasý yerine dezavantajlý bölgelerde çalýþacak öðretmenleriteþvik edecek bir mekanizma geliþtirilmelidir. Öðretmen yetiþtirmede ki yanlýþ politikalar öðretmen açýðýve sözleþmeli öðretmenlik sorunu Alo 147 garabeti öðretmen niteliðininartýrýlmasýna engel teþkil etmekte öðretmenlik mesleðinin saygýnlýðýna gölgedüþürmektedir.