Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve eþi Emine Erdoðantarafýndan baþlatýlan ve Nizip ilçesinde süren okuma yazma seferberliði ileilgili bilgilendirme toplantýsý yapýldý. Nizip Belediyesi Konferans Salonu?nda Ýlçe Kaymakamý KemalÞahin baþkanlýðýnda yapýlan toplantýya, Belediye Baþkan vekili Salih Uygur,Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, daire amirleri, okul müdürleri vemahalle muhtarlarý katýldý. Toplantýda konuþan Ýlçe Kaymakamý Kemal Þahin, baþlatýlaneðitim seferberliði ile ilçede bulunan herkese büyük görevler düþtüðünübelirterek buradaki amaç ilçe genelinde bulunan okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaþýnkalmamasý ve Türkiye genelinde örnek bir ilçe olmaktýr diyerek her kesinelinden geleni yapmasýný istedi. Baþlatýlan okuma yazma seferberliði ile bilgi veren MilliEðitim Müdürü Cengiz Gündeþ ise, ilçe genelinde okuma yazma bilmeyenlerinsayýsý ile ilgili bilgi vererek okuma yazma bilmeyen ancak bu durumdankurtulmak isteyen her vatandaþa eðitim vereceklerini söyledi. Belediye Baþkan vekili Salih Uygur ise, Nizip Belediyesiolarak her zaman olduðu bugün de baþlatýlan okuma yazma seferberliðine katkýdabulunacaklarýný bu konuda belediye olarak üzerlerine düþen neyse fazlasýylayapmaya hazýr olduklarýný belirtti.