ULUSLARARASI Pediatri Kurumu (IPA) Baþkaný Prof. Dr. ErrolAldeen, beraberindeki heyetle Gaziantep´in Nizip ilçesindeki konteynerkentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.IPA Baþkaný Prof. Dr. Errol Aldeen, IPA Ýcra Kurulu Baþkaný Prof. Dr.William Kenan, IPA Dýþ Ýliþkiler Direktörü Kerem Hasanoðlu, Türkiye MilliPediatri Derneði Baþkaný Prof. Dr. Aysun Bideci ve Türkiye Milli PediatriDerneði Ýcra Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Enver Hasanoðlu ile birlikte Nizip´teSuriyeli sýðýnmacýlarýn bulunduðu konteyner kenti ziyaret etti. AFAD Ýl MüdürüSinan Atakan tarafýndan karþýlanan heyete, tesisteki çalýþmalarla ilgilibilgilendirme yapýldý. Konteyner kentteki eðitim alanlarý ve sosyal tesislerigezen heyet, anaokulu öðrencilerinin seslendirdiði þarkýlarý dinleyip,Suriyelilerle sohbet etti.Prof.Dr. Errol Aldeen, Türkiye?nin Suriyeli sýðýnmacýlara yönelik hizmetlerehayran kaldýklarýný ifade ederek, þunlarý söyledi:"Baþka ülkede yaþayan ama çok mutlu yaþayan çocuklarý görmek beni çokmutlu ve memnun etti. Burada verilen hizmetlerden çok etkilendim. Çünkü burasýsosyal aktivite yönünde üst düzeyde dizayn edilmiþ bir kamp. Burasý ve buradabu insanlara verilen hizmetler daha önce gezdiðim hiçbir yere benzemiyor.Türkiye bu konuda çok ciddi bir hizmet veriyor. Türkiye anne ve babalarý ilebirlikte kendilerine sýðýnan buradaki çocuklara çok iyi bir yaþam hakký vermiþ.Bu gerçekten çok önemli ve çok güzel bir çalýþma. Bunu gezerek yerinde gördümve öðrendim. Türkiye mülteciler ve çocuklarý konusunda yapmýþ olduklarýhizmetlerle dünyada eþi benzeri olmayan bir modeli sunuyor. Bu modelin veyapýlan bu hizmetlerin tüm ülkeler tarafýndan örnek alýnmasýný diliyorum."