Nizip Ticaret Odasý?nýn Ülke ekonomisine katký saðlamak veistihdamý arttýrmak için çeþitli eðitim programlarý düzenlediðini belirtenNizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Eðitim çalýþmalarýmýzkapsamda Odamýzda 2018 yýlýnda 500 kiþiye Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimiverilecektir.?dedi.Dengeli bir ekonomik kalkýnma, iþsizliðin önlenmesi vesosyal refahýn saðlanmasý için giriþimcilere destek olduklarýný ifade eden NTOBaþkaný Mehmet Özyurt sözlerine þu þekilde sürdürdü: ?Gaziantep Çalýþma ve ÝþKurumu Ýl Müdürlüðü, KOSGEB GaziantepMüdürlüðü ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile kendi iþini kurmak isteyenkiþilere, iþ fikirlerini giriþim ve iþletme haline getirme yolunda teþvik etmekamacýyla vereceðimiz eðitimler sonrasýnda baþarýlý olan giriþimciler KOSGEB?in50 bin lira hibe desteði ve 100 bin lira faizsiz kredi desteðinden yararlanmaimkâný bulacaklardýr. Giriþimcilik eðitimlerimizde 500 kiþiye UygulamalýGiriþimcilik eðitimi verilerek kursta baþarýlý olan katýlýmcýlara sertifikaverilecektir. Ayrýca kursa katýlmaya hak kazanan iþsiz ve çalýþmayan giriþimciadaylarýna eðitim süresince günlük 20,00 -TL ücret verilecektir. Derslere % 90 oranýnda devam zorunluluðubulunmaktadýr. 25?er kiþilik gruplar halinde 4 gün sürecek olan eðitimlerekatýlmak isteyen giriþimci adaylarýnýn Odamýza müracaat etmelerigerekmektedir.? ifadelerini kullandý.