Ekonomi Bakanlýðý, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði veGüneydoðu Anadolu Ýhracatçýlar Birliði?nin organizasyonu ve Nizip TicaretOdasý?nýn ev sahipliðinde Dýþ Ticaret Bilgilendirme konulu seminer düzenlendi. Seminerin açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret OdasýYönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ihracat yapacak firmalarýn yol haritalarýnýbelirlemeleri açsýndan seminerin önemine dikkatleri çekti. Nizip Ticaret Odasý?nýn 2017 yýlýný Nizip?te yatýrým,ihracat ve istihdam seferberliði yýlý ilan ettiklerini belirten NTO BaþkanýMehmet Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü. ?Nizip artýk Gaziantep gümrükbölge Müdürlüðü?ne baðlý bir Gümrük Müdürlüðü?nü hak ettiðini düþünüyorum.Önümüzdeki günlerde Karkamýþ gümrük kapýsýnýn açýlýþýný bakanlarýmýzýnkatýlýmlarýyla yapacaðýz. Bununla ilgili çalýþmalarýmýz devam etmekte veNizip?e gümrük müdürlüðü kurulana kadar çalýþmalarýmýz devam edecek. Milliistihdam seferberliði kapsamýnda üyelerimize katký saðlamak amacýyla seminerlerdüzenliyoruz. Ýlçemizde 2011 yýlýnda 35 firmamýz ihracat yapýyor iken 2016yýlýnda bu sayý 90 firma olmuþtur. Nizip Ticaret Odasý olarak ihracatadestek vermek amacýyla düzenlediðimiz KOSGEB destekli yurtdýþý iþ gezilerimizkapsamýnda 13 ülkeye toplam 340 firma ile katýldýk. Ýhracatçý firma sayýmýzýher yýl artýrmayý hedefliyoruz? dedi. Güneydoðu Anadolu Ýhracatçý Birlikleri Baþkaný AbdulkadirÇýkmaz, Ekonomi Bakanlýðý ve Türk Eximbank uzmanlarýna da ayrýca teþekkürediyorum.? ifadelerini kullandý.Ýhracatçýlar birliði olarak bu tür seminerleri her zamandesteklediklerini belirten Güneydoðu Anadolu Ýhracatçý Birlikleri BaþkanýAbdulkadir Çýkmaz sözlerini þu þekilde sürdürdü; ? Bu seminerimiz bu yýl ilkdefa bir ilçede yapýlmaktadýr. Seminerin düzenlenmesinde emeði geçen herkeseteþekkür ediyorum. Bakanlýðýmýzýn ihracat destekleri ile ilgili aldýðý çokönemli kararlar var ve destek üst limitlerinde çok önemli artýþlar yapýldý. Konuþmalarýn ardýndan Ekonomi Bakanlýðý Ýhracat GenelMüdürlüðü, Ýhracatý Geliþtirme Uzmaný Ahmet Küçükaslan tarafýndan Dâhilde veHariçte Ýþleme Rejimleri, Ekonomi Bakanlýðý Ýhracat Genel Müdürlüðü Dýþ TicaretUzmaný Halise Büþra Ünsal tarafýndan Ýhracatta Saðlanan Devlet Yardýmlarý, TürkÜrünlerinin Yurtdýþýnda Markalaþmasý, Türk Malý Ýmajýnýn Yerleþtirilmesi veTURQUALITY? nin Desteklenmesi ile Yurt Dýþý Birim Marka ve Tasarým Destekleri,Uluslararasý Rekabetçiliðin Geliþtirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araþtýrmasýve Pazara Giriþ Desteði, Pazara Giriþ Belgelerinin Desteklenmesi ve TürkEXIMBANK Gaziantep Müdürlüðü Uzmaný Ýsa Ersan Sönmez tarafýndan Ýhracat KrediSigorta ve Garanti Programlarý hakkýnda katýlýmcýlara birer sunum yapýldý. Sorularýn cevaplanmasý ile sona eren seminere TOBB DýþTicaret Uzmaný Merve Ece Algül, Nizip Ticaret Odasý meclis üyeleri,muhasebeciler, sanayici ve iþadamlarý ve çok sayýda firma temsilcisi dekatýldý.