AB-Türkiye ortaklýðýnda desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý tarafýndan yürütülen Rekabetçi Sektörler Programýnda yer alan ve nihai yararlanýcýsý GAP Bölge Kalkýnma Ýdaresi Baþkanlýðý olan Güneydoðu Anadolu Nitelikli Gýda Ürünleri Kümesini Etkinleþtirme Projesi kapsamýnda düzenlenen tanýtým toplantýlarýnýn ikincisi Gaziantep?te yapýldý. Toplantýya Nizip Ticaret Odasý?ný temsilen NTO Disiplin Kurulu Baþkaný Bekir Karabacak, Daðlý Bakliyat Makina Gýda Sanayi ve Ticaret Limited Þirketi Ömer Daðlý ve NTO Genel Sekreter Yardýmcýsý Dilek Süzer de katýldý. Adýyaman, Batman, Diyarbakýr, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Þanlýurfa ve Þýrnak Ýllerini kapsayan Güneydoðu Anadolu Bölgesi Nitelikli Gýda Ürünleri Kümesini Etkinleþtirme Projesi kapsamýndaki tanýtým toplantýlarýnýn ilki 16 Mayýs 2017?de Mardin?de yapýlmýþtý. Gaziantep?te yapýlan ikinci toplantýnýn ardýndan Proje, 24 Mayýs 2017 tarihinde Þanlýurfa?da ve 26 Mayýs 2017 tarihinde Diyarbakýr?da yapýlacak tanýtým toplantýlarý ile kamuoyuna ve KOBÝ?lere duyurulacak. Gastronomi alanýnýn önde gelen uzmanlarý, gýda profesyonelleri, ünü sýnýrlarý aþan þefler, tadým uzmanlarý ve kanaat önderlerinin konuþmacý olarak yer aldýðý etkinlikler ile projenin bölgedeki paydaþlara kapsamlý þekilde tanýtýlmasý ve nitelikli gýda ürünlerinin önemine dikkat çekilerek proje ile bölge üreticilerine saðlanacak avantajlarýn anlatýlmasý hedefleniyor. Gastronomi Dünyasýnýn Ünlü Ýsimleri Gaziantepli Üreticilerle Buluþuyor Gaziantep Grand Otel?de gerçekleþen tanýtým toplantýsýnda et profesörü olarak da tanýnan Günaydýn Et ve Restoranlar Grubu Kurucu Ortaðý Cüneyt Asan, Anadolu Halk Mutfaklarý Derneði Baþkaný, yazar ve araþtýrmacý Adnan Þahin ve tadým uzmaný Ferudun Kayký Gaziantepli üreticilerle buluþarak bilgi ve deneyimlerini aktardýlar. Proje Bölge Üreticilerine Rekabet Avantajý Saðlayacak Geçtiðimiz Ekim ayýnda baþlayan ve iki yýl sürecek olan Güneydoðu Anadolu Nitelikli Gýda Ürünleri Kümesini Etkinleþtirme Projesi Güneydoðu Anadolu Bölgesi?nin ulusal ve uluslararasý pazarlarda rekabet edebilirliðinin artýrýlmasý hedefi çerçevesinde geliþtirildi. GAP Bölge Kalkýnma Ýdaresi Baþkaný Sadrettin Karahocagil Proje?nin hedeflerinden þöyle bahsetti: ?Güneydoðu Anadolu Nitelikli Gýda Ürünleri Kümesini Etkinleþtirme Projesi ile bölgenin sahip olduðu nitelikli gýda ürünlerini, gastronomik özelliklerini, turizm potansiyelini, tarihi ve kültürel mirasýný ön plana çýkartmak hedefleniyor. Bu proje, belli bir ekonomik alanda çalýþan iþletme ve kurumlarýn bir araya gelmelerini, ortak bir vizyon ve hedefe yönelmelerini saðlayacaktýr. GAP Bölgesine özgü, bölgenin gastronomik ve kültürel mirasý ile baðlantýlý, yüksek kalitede hammadde kullanan, mükemmel derecede tat, koku ve yapýsal özelliklere sahip, markalý ve anlatacak bir hikâyesi olan ürünler olarak projede tanýmý yapýlan nitelikli gýda ürünleri; proje kapsamýnda ulusal ve uluslararasý pazarlara eriþim saðlayabilecek bir konuma getirilecek. Pazara uygun hale getirilen nitelikli gýda ürünleri küme içinde yer alan ve bölgede bulunan KOBÝ?ler tarafýndan üretilecek. Bu iþletmelere diðer küme üyeleri (Üniversiteler, Kalkýnma Ajanslarý, Ticaret ve Sanayi Odalarý, Borsalar vb.) tarafýndan her türlü teknik, satýþ ve deneyim paylaþýmý desteði saðlanacak. Hem yurt içinde hem de yurt dýþýnda bulunan diðer baþarýlý kümeler ile iþ birliði oluþturularak kümenin markalaþma ve pazarlama yetkinliði de artýrýlacak. Kurumlar arasý iþ birliðini geliþtirecek olan bu proje sayesinde bölge firmalarýnýn rekabet gücü artarken bölgenin istihdamýna da ciddi bir katký saðlanmýþ olacak.?