Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gul, Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ve beraberindeki heyet Nizip Ticaret Odasý ný (NTO) ziyaret etti.
Gercekleþen toplantýnýn acýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu yapýlan ziyaretten dolayý duyduðu memnuniyeti dile getirdi.
Ulke olarak gecmekte olduðumuz bu zor ve keskin virajda iþ camiasý olarak her zaman devletin ve milletin yanýnda bulunduklarýný ve bulunacaklarýný belirten Meclis Baþkaný Doktoroðlu sozlerini þu þekilde surdurdu: Bilindiði uzere Turkiye ekonomisi, yýllýk bazda 2010'da yuzde 9,2 ile baþlayan buyume trendini, Gezi olaylarý, FETO'nun darbe giriþimleri, doviz kurlarýndaki oyunlar gibi ardý arkasý kesilmeyen bircok olumsuz þoka raðmen yedi yýl boyunca kesintisiz surdurmuþtur. Buda demek oluyor ki sadece ekonomi alanýnda yapýlanlara baktýðýmýzda milletine aþýk kiþilerin gorevde olduðunu ve calýþtýðýný gormekteyiz. Bizler icin boylesine hayatýný riske atan, calýþan guzel insanlara birer vefa borcumuz olduðunu da unutmamýz gerekir. Bu durumda ise bize duþen bu virajda elimizden geleni deðil fazlasýný yapmak zorundayýz. Cunku uzerimizde gelecek nesillerin, yetimlerin, tum dunya mazlumlarýnýn beklentisi bulunmaktadýr. Diyorum Aslýnda burada soylenecek sozler, anlatýlacaklar, yapýlacaklar cok fakat sizlerin deðerli zamanlarýndan daha fazla almak istemiyorum. þeklinde konuþtu.
FETO teror orgutunun hain darbe giriþimi ve teror olaylarýndan dolayý ulkemizin zor bir yýlý geride býraktýðýný belirten Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Allah'a þukur milletimiz basiretli duruþuyla ulkemizin birlik ve beraberliðinin bozulamayacaðýný, bizlerin ve halkýmýzýn demokrasi nobetlerine sahip cýkmasý sayesinde tek vucut olduðumuzu tum dunyaya gostermiþtir. dedi.
7 Þubat ta Ankara da gercekleþen Turkiye Ekonomi Þurasýnda Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan a iþ dunyasý tarafýndan istihdama destek sozu verildiðini hatýrlatan NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu; Cumhurbaþkanýmýz tarafýndan baþlatýlan milli istihdam seferberliðine Nizip adýna iþadamlarý olarak Mart ayý sonuna kadar 500 kiþi istihdam sozu verilmiþtir. 2016 yýlsonu itibariyle 4A calýþan sayýsý 9.609 kiþi iken 31 Mart 2017 'de 4A calýþan sayýsý 10.770 kiþi olmuþtur. Yani 1.161 kiþiye yeni istihdam saðlanmýþtýr. Goruyoruz ki istihdam caðýrýsýna iþadamlarýmýz ve firmalarýmýz en ust duzeyde destek vermiþlerdir. Nizip Ticaret Odasý olarak tum iþ adamlarýmýza ve firmalarýmýza istihdama katkýlarýndan dolayý caný gonulden tebrik eder, ulkemizin kalkýnmasý icin gayretlerinden dolayý teþekkurlerimizi sunarým. Nizip Ticaret Odasý olarak ise 2017 yýlýný Nizip'te "Yatýrým, Ýhracat ve Ýstihdam Seferberliði Yýlý" ilan ettik. Milli istihdam seferberliði konusunda bilgilendirme seminerleri duzenlemekteyiz. Yeni giriþimcilerin istihdam yaratmasý ve kendiiþlerini kurmalarýný saðlamak amacýyla yuruttuðumuz giriþimcilik eðitimlerimizde bu yýl hedefimiz 1000 kiþiye ulaþmaktýr. Nizip Ticaret Odasý olarak temel prensibimiz "Nizip icin, Ticaret ve Sanayi icin, Ortak Akýl ile calýþmak" týr. Bu prensiple yola cýkarak hepimiz ulkemizi duþunerek daha cok calýþmalý daha cok istihdam yaratmalý ve yatýrýmlarýmýza devam etmeliyiz. Turk Milletinin gucunun birlik beraberlik olduðunu hatýrlatmak isterim. Gaziantep-Þanlýurfa E-24 Karayolunun 14 Nisan 2016 tarihinde yapýlacak duble yol ihalesi calýþmalarýna destek veren, emeði gecen tum Gaziantep Milletvekillerimize, siyasetcilerimize ve burokratlarýmýza Nizipliler adýna teþekkurlerimizi sunarým. Ýfadelerini kullandý.
Ýlce Bazlý Teþvik Sistemi Kurulmadýr
Ýlcenin ve bolgenin sorunlarýndan da kýsaca bahsetmek istediðini belirten NTO Baþkaný Ozyurt þunlarý ifade etti; Teþvik Sistemi ve Devlet Yardýmlarý kapsamýnda acýklanan Ýstihdam, Sanayi Yatýrýmý ve Uretimi Destek Paketi, Cazibe Merkezleri Programý gibi onemli iyileþtirmeler yer almaktadýr. Ancak mevcut teþvik sisteminin, ilceler bazlý sosyal ve ekonomik geliþmiþlik seviyelerine gore tasnif edilmesi saðlanmalý ve ilce bazlý teþvik sistemi kurulmadýr. Ayrýca, Gaziantep in ve bolgenin cok stratejik hale gelen konumu, artan goc ve nufusla birlikte, istihdamýn ve yatýrýmlarýn artýrýlmasýnýn her zamankinden cok daha onemli olduðunu belirtmek isterim.
Ýlcemizde "Nizip Universitesi" Acýlmalý
Ýlcemiz nufusu bircok ilden buyuk olup, sosyal, ekonomik ve kulturel yonden onemli merkezler arasýndadýr. Ýlcemiz ticareti, sanayisi, ihracatý ve konumu itibariyle surekli geliþmektedir. Bu nedenle daha cok eðitimli insana ihtiyac duyulmaktadýr. Nizip Eðitim Fakultesi Nizip Meslek Yuksek Okulu'nun konumu, kapasitesi eðitim-oðretim faaliyetleri ve yurt dikkate alýnýrsa ilcemizde "Nizip Universitesi" kurulmalýdýr. Nizip Yerleþkesinde onlisans, lisans, lisansustu eðitim ve oðretimin yanýnda formasyon eðitimleri de verilmektedir. Mevcutta Nizip Eðitim Fakultesinde 13 akademik personel, Nizip Meslek Yuksek Okulunda ise 25 akademik personel gorev yapmaktadýr.
Ýlcemizde Gumruk Ofisinin Kurulmasý Ýhracatcýmýzýn Ýþini Kolaylaþtýracak
Kuresel boyuttaki geliþmeler doðrultusunda rekabet edebilirlik iþletmeler icin artýk vazgecilmez unsurlardandýr. Daha onceden de belirttiðim uzere ilcemizin bulunduðu coðrafi konumun onemi de her gecen gun artmaktadýr. Ýlcemizin 2016 yýlý ihracatý 250 Milyon $ civarýnda olup, 2023 hedeflerini yakalamak adýna ilcemizde mobil gumruk ofisinin kurulmasý hem ihracatcýmýzýn iþini kolaylaþtýracak hem de ihracat yapmak isteyen muteþebbisleri teþvik edecektir. Nizip Ticaret Odasý olarak ilcemizin 2023 hedefleri icin belirttiðimiz 500 milyon $ ihracatýmýzý da bugun burada 750 milyon $ olarak revize ediyoruz. Ayrýca, sanayicilerimizin ve halkýmýzýn desteklerden ve teþviklerden daha cok faydalanmasý, evraklarýný zamanýnda teslim edebilmeleri amacýyla KOSGEB Nizip Ýlce Mudurluðu, T.C. Gaziantep Calýþma ve Ýþ Kurumu Nizip Ýlce Mudurluðu gibi mudurluklerin kurulmasý onem arz etmektedir.
Referandum Oylamasýnýn Ulkemize Uðurlu Olmasýný Diliyorum
Bizler sivil toplum kuruluþlarý ve iþ adamlarý olarak yatýrým, ihracat ve istihdam seferberliði kapsamýnda el birliði ile ulkemizin dunyanýn en buyuk ekonomisi olmasý adýna daha cok calýþarak ve ureterek katma deðer saðlamayý hedefliyoruz. Onumuzdeki gunlerde yapýlacak referandum oylamasýnýn vatandaþlarýmýza ve ulkemize uðurlu olmasýný diliyorum. Bugune kadar desteklerini esirgemeyen ve teþrifleriyle bizleri onurlandýran baþta Sayýn AK Parti Genel Sekreteri Sayýn Abdulhamit Gul e, Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkanýmýz Sayýn Fatma Þahin'e, Sayýn milletvekillerimize, bolge protokolumuzu oluþturan tum kurum/kuruluþ, sivil toplum orgutlerimize paydaþlarýmýza ve uyelerimiz olmak uzere hepinize teþekkur ediyor, sizleri þahsým, Nizip Ticaret Odasý ve Nizipliler adýna, sevgi ve saygýyla selamlýyorum.
Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin
Nizip in kendilerinde cok ozel bir yeri olduðunu ifade eden Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin sozlerini þu þekilde surdurdu: Oncelikle Nizip Ticaret Odasý na yapmýþ olduðu bu guzel ev sahipliðinden dolayý deðerli baþkanlarýma ve yoneticilerine cok teþekkur ediyorum. Biz surekli Nizip Ticaret Odasý nda huzurlarýnýzdayýz deðerli Yonetim Kurulu Baþkanýmýz Mehmet Ozyurt un teþvikleri deðerlendirmeleri, Nizip, Gaziantep ve ulkemizdeki sorunlar ile ilgili sorun odaklý cozumler sunmasý bize buyuk katkýlar saðlamaktadýr. Nizip in her zaman siyasi yonden baþarýlý bir donem gecirdi. Sayýn Abdulhamit Gul un Nizip li olmasý Nizip icin buyuk bir þanstýr. Benim bakanlýk donemimde cok ciddi yatýrýmlar yaptýk ve bundan sonraki donemde de yapmaya devam edeceðiz. dedi.
Ayrýca Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin katýlýmcýlara Nizip e yapýlan ve yapýlacak olan hizmetler ile ilgili bir sunum yaptý.
Ak Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gul
16 Nisan da yapýlacak olan referandumda milletin neden Evet demesi gerektiðini anlatan Ak Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gul sozlerini þu þekilde surdurdu; Bugune kadar yurutulmeye calýlan sistem artýk yuruyemez hale gelmiþtir. Yirmibeþ gun, bir ay, uc ay gibi ulkemizde hukumet sureleri olmuþ ve bundan en cok etkilenen halkýmýz ve iþadamlarýmýz olmuþtur. Koalisyon donemlerinde iþadamlarýmýz onunu goremediði icin ulkemiz yatýrým yapýlamaz hale gelinmiþtir. Bu yuzden bu sistemin bir an once deðiþmesi gerekmektedir. Deðerli Oda Baþkaným Sayýn Mehmet Ozyurt Nizip in sorunlarý ile ilgili istiþarelerde bulunduk. Biz bu sorunlarla ilgili butun vekil arkadaþlarýmýzla buyukþehir belediyesi ve ilce belediye baþkanýmýzla oturup Nizip ile ilgili ne yapýlacaksa, ne eksiðimiz varsa bunlarým hepsini takip edeceðiz. Gaziantep Turkiye nin lokomotif þehri Nizip ise Gaziantep in lokomotif ilcesi o yuzden Nizip e hizmetlerimizi arttýrarak devam edeceðiz dedi.
Gercekleþen ziyarete Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Gaziantep Buyukþehir Belediye Baþkan Yardýmcýsý Latif Karadað, Gaziantep Cevre ve Þehircilik Ýl Muduru Hasan Alan, Nizip Vergi Dairesi Muduru Gulay Mýzraklý, Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Yonetim Kurulu ve Meclis Uyelerinin yanýsýra cok sayýda NTO uyesi ve vatandaþ katýldý.
![]()