Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Gaziantep in kalkýnmanýn dinamosu olduðunu belirterek, þehrin ihracattaki baþarýsýnýn goz kamaþtýrmaya devam ettiðini ve TÝM verilerine gore 2017 yýlýnýn ilk dort aylýk surecinde kentimizden 2 milyar 156 milyon dolarlýk ihracat gercekleþtirdiðini ifade etti.
Ozyurt, nisan ayý ihracat verilerine iliþkin yaptýðý acýklamada, Gaziantep in yýllardan beri ulke ihracatýna katký saðlayan onemli ticaret ve sanayi þehri olduðunu belirtti.
Yenilenen, Ar-Ge ve yatýrýmlara oncelik veren iþadamlarýnýn Turkiye nin kalkýnmasý icin ozverili calýþmalara imza attýðýný ifade eden Ozyurt, bu ozverinin de baþarý kapýlarýný sonuna kadar actýðýný vurguladý.
Ozyurt, Gaziantep kalkýnmanýn dinamosudur, þehrimizin ihracattaki baþarýsý da goz kamaþtýrmaya devam ediyor. Bu anlamda iþ dunyamýz takdire layýk iþler yapýyor, yapmaya da devam edecektir dedi.
Yurtdýþý iþ gezilerinin sonuc vermeye baþladýðýný anlatan Ozyurt, Dunyanýn farklý koþelerinde gercekleþtirilen fuarlarý yakýndan takip eden ve katýlým saðlayan iþ adamlarýmýzýn bu calýþmalarý sonuc vermeye baþladý. Ýhracatýmýz 2017 yýlýnýn ilk 4 ayýnda 2 milyar 156 milyon dolara ulaþtý þeklinde konuþtu.
Gaziantep in ihracat sýralamasýnda 5 incilik unvanýný koruduðunu anlatan Ozyurt, kentin Ýzmir in ardýndan 5 nci sýrada bulunduðunu ifade etti. Ozyurt, bu unvanýn gelecek yýllarda daha yukarýlar olacaðýna inandýðýný vurguladý.
Referandumun ardýndan ulke gundeminin ekonomi olduðuna dikkati ceken Ozyurt, gelecek senelerin yatýrým, kalkýnma ve uretim yýllarý olmasýný umut ettiðini ifade etti. Referandumun ardýndan belirsizliðin de ortadan kalktýðýný kaydeden Ozyurt, Gundem ekonomi olunca yatýrým ve tuketim artýþa gecer, bunun yansýmalarýný da onumuzdeki aylarda goreceðiz diye konuþtu.
![]()