Nizip Ticaret Borsasý Yönetim KuruluBaþkaný Ýbrahim Sarý 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Þehitleri anma günüdolayýsýyla bir mesaj yayýnladý. ?Çanakkale Zaferi; bir milletin birlik ve beraberlikiçinde verdiði þanlý mücadelenin unutulmaz hatýrasýdýr? diyen Sarý mesajýna þuifadelerle devam etti. ?Tarihi þan ve þerefle dolu büyük Türkmilletinin vatan sevgisinin, þehadetle imtihan olduðu Çanakkale Zaferi?nin biryýldönümünü daha kutlamanýn gurur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Tarihte eþine azrastlanan bu büyük destan, yaklaþýk 850 sene süren fetihler ile üç kýtadahükümran olan atalarýmýzýn, Anadolu?yu savunma ve vatan ilan etme savaþýdýr. Buzafer ayný zamanda aziz milletimizin, varlýðýna yönelmiþ ve artýk sabýrsýnýrlarýný zorlayan tehditler için neleri göze alýp, nasýl baþarabileceðimizinemsalsiz bir örneði olmuþtur. Vatan topraklarýmýzý ve baðýmsýzlýðýmýzýkorumak uðruna baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaþlarýtarafýndan verilen bu þanlý mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalýyýz. Her anýnda,her satýrýnda insanlýk onurunun yer aldýðý bu destan, tarihimizin en hüzünlü veayný zamanda en onurlu zaferidir. Bu zafer milletimizin baðýmsýzlýða olaninancýný arttýrarak, savaþýn yalnýzca öldürmekten ibaret olmadýðýný tüm dünyayabir kez daha hatýrlatmýþtýr. Vataný için gövdesini siper etmekten aslaçekinmeyen Aziz Þehitlerimizin, imkânsýzý baþaran Seyit Ali Onbaþýlarýnsayesinde bizler, bir asýrdýr bu topraklar üzerinde güvenle yaþamaktayýz. Busebepledir ki tarihte eþine az rastlanýr bir kahramanlýkla canlarýný fedaeden Çanakkale Þehitleri asla unutulmayacaktýr. Bu zafere ulaþarak vataný ve bayraðý içinþehit olan, bugün bizlerin baðýmsýz bir ülkede hayat bulmamýzý saðlayankahraman askerleri bir kez daha minnetle ve þükranla anýyorum. Tarih boyuncavatan ve millet sevdasý ile þehit düþmüþ ecdadýmýza ve bugün milletin bekasý veesenliði uðruna can veren kahramanlarýmýza Cenab-ý Allah?tan rahmet diliyorum.Ruhlarý þad olsun? diyerek sözlerini tamamladý.