Diyarbakýr Ticaret ve Sanayi Odasý (DTSO) ile Ticaret Borsasý (DTB) tarafýndan 1 inci Guneydoðu Anadolu Bolgesi Oda/Borsa Akreditasyon Kýyaslama Calýþtayý duzenlendi.

DTB de duzenlenen calýþtaya, Nizip Ticaret Odasý ný Temsilen Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, Genel Sekreter Yardýmcýsý Dilek Suzer, bolge il ve ilcelerinin oda ve borsa baþkanlarý ile yoneticileri de katýldý.

Calýþtayýn acýlýþ konuþmasýný yapan DTB Baþkaný Yeþil, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði tarafýndan yurutulen akreditasyon sisteminin oda ve borsalarda kalite bilincinin yerleþmesi, yukselmesi ve iþ dunyasý nezdinde saygýnlýðýnýn artmasýna katký sunduðunu soyledi. Akreditasyon sistemi calýþmalarýnýn oda ve borsalarý daha fazla yakýnlaþtýrdýðýný ve uyelere hizmet sunma kalitesini artýracaðýný belirten Yeþil, oda ve borsalarýn kurumsal kapasitesinin uygulanacak bu tur faaliyetler belirlendiðini anlattý.

DTSO Baþkaný Ahmet Sayar, oda ve borsalar olarak uyelerine daha kaliteli hizmet verebilmek icin calýþmalar yaptýklarýný belirterek, Yapýlan calýþtay cercevesinde akreditasyon sistemlerimizi karþýlaþtýrarak eksik yonlerimizi gidermeyi ve uyelerimize daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu baðlamda toplantýnýn bolgemiz icin verimli gececeðine inanýyorum dedi.

250 Oda Borsa Akredite Oldu

Turkiye Odalar ve Borsalar Akreditasyon Kurulu uyesi ve Kýzýltepe Ticaret Borsasý Baþkaný Mehmet Þahin, hizmet kar sýfatýyla bu yola cýktýklarýný aktararak, 365 oda ve borsanýn 250 sinin akredite olduðunu kaydetti. Þahin, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu nun akreditasyon sistemi konusunda oda ve borsalara her turlu desteði verdiðini acýkladý.

Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Akreditasyon Sistemi Uzmaný Mehmet Besleme tarafýndan Guneydoðu Anadolu Bolgesinde bulunan oda ve borsalarýn hizmet kalitesinin daha ust seviyelere cýkmalarý icin hazýrladýðý sunumu katýlýmcýlar ile paylaþtý.