Nizip Ticaret Odasý, ilcenin ve ulkenin ekonomisine katký saðlamak ve istihdamý arttýrmak amacýyla 2017 yýlýnda da ceþitli projeler ile birlikte eðitim programlarý duzenlemeye devam ediyor.
Bu kapsamda Nizip Ticaret Odasý ve KOSGEB Gaziantep Mudurluðu Ýþbirliði ile duzenlenen Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimleri verilmeye baþlandý.
Nizip Ticaret Odasý eðitim salonunda baþlayan Temel Seviye Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimleri 30 ar kiþilik gruplarla toplam 90 kiþiye verilecek.
Kureselleþen dunyada rekabet ortamýna ayak uyduracak cesur ve kararlý giriþimcilerin yetiþmesi gerektiðini belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Bu gerekliliðin farkýnda olan Odamýz giriþimcilik eðitimleri duzenleyerek ilcemizin ve ulkemizin onemli insan kaynaklarýný uzmanlarýyla, giriþimcileriyle ve yetenekleriyle tanýþtýrmayý surduruyoruz. dedi.
Ulkemizin 2023 hedeflerine emin adamlarla ilerken mevcut giriþimci sayýmýzý birkac katýna arttýrmamýz gerektiðini vurgulayan NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu: Dengeli bir ekonomik kalkýnma ve iþsizliðin onlenmesi icin kendi iþini kurmak isteyen kiþilere, iþ fikirlerini iþletme haline getirme yolunda teþvik etmek amacýyla verilen eðitimler sonrasýnda giriþimcilerimiz KOSGEB in 50 bin lira hibe desteði ve 100 bin lira faizsiz kredi desteðinden yararlanma imkaný bulacaklardýr. Bu imkandan faydalanacak giriþimcilerimiz farklý olmalarý icin mutlaka yenilik yapmalarý lazým. Herkesin yaptýðýný yaparsak o zaman batarýz. Giriþimci arkadaþlarýmýz risk almaktan sakýn korkmasýnlar giriþimcilerimiz risk alacaklar ki farklý olacaklar, mesleklerinde para kazanýp buyuyecekler, uretim yapacaklar, istihdam alaný yaratacaklar ve dolayýsýyla ulkemize fayda saðlayacaklar. Sonuc itibariyle giriþimcilerimizin baþarýyý hedef almalarý, sorumluluk ve risk alabilme yeteneklerini geliþtirmeleri gerekmektedir. Ben bu vesile ile eðitimlere katýlan kursiyerlere giriþimcilik yolcuðunda baþarýlar diliyor, bizlere kýymetli zamanlarýný ayýrarak programa katýlan ve onemli bilgiler sunan KOSGEB uzmanlarýmýza teþekkurler ederim. þeklinde konuþtu.
![]()