Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Malezya?daki resmiziyaretlerinin kinci gününde Kuala Lumpur Ticaret Baþ müþaviri Refik Özgür ilebirlikte Çin-Malezya Ticaret Odasý?ný ziyaret etti.Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu BaþkanýMehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Abdulkadir Akkuþ, NTOYönetim Kurulu Üyesi Osman Alpaslan, NTO Meclis Üyeleri Hüseyin Yaprak, MehmetYiðit, Mustafa Polat, Gaziantep KOSGEB Uzmaný Selim Çörekçioðlu ve NTOÜyelerinin de bulunduðu heyet Çin-Malezya Ticaret Odasý?na ziyarette bulundu.Malezya ile Ýkili iliþkilerdeki iþbirliðimizi BirleþmiþMilletler, Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý, D8 gibi birçok uluslararasý platformda dasürdürdüklerini belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt, ?Güneydoðu Asya ülkeleri arasýnda dördüncü büyük ticaret ortaðýmýz olanMalezya ile 2015 yýlý toplam ticaret hacmimiz 1.7 milyar Dolar seviyesindeolmuþtur bu da bizleri sevindirmektedir.? dedi.Malezya ve Türkiye coðrafi açýdan birbirine uzak ancak Ortaktarihi ve kültürel deðerlere sahip olduðunu vurgulayan NTO Baþkaný Özyurt; ?ÇoðunluðuMüslüman iki ülkeyiz, bu güç ile ikili iþbirliklerimizi gün geçtikçe her alandadaha da geliþtirmektedir. Malezya?ya ihraç ve ithal edilen ürünlerebaktýðýmýzda Bölgemiz ve ilçemiz açýsýndan oldukça büyük avantajlarýmýzbulunmaktadýr. Bu nedenle, daha etkin birliktelik içerisinde olmalýyýz.Yatýrýmlarý mümkün olduðunca çeþitli coðrafyalara yaymak gerekir. Malezya?nýnTürkiye?de Acýbadem Saðlýk Grubu ve Sabiha Gökçen Havalimaný gibi oldukçaönemli yatýrýmlarý var. Bundan gurur duymaktayýz. Malezya?da sürekli ikameteden 500 vatandaþýmýz bulunmaktadýr. Türkiye?de ise 42 Malezya sermayeli firmafaaliyet göstermekte ve bu sayýnýn karþýlýklý iþbirlikleri ile artmasýný umutediyoruz. Bizlerde karþýlýklý yatýrýmlara büyük önem vermekteyiz. Bugünküprogramýmýzda Malezya ile daha fazla iþ yapabilmenin yollarýný istiþareedeceðiz. Ýþ birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sýnýrlamakistemiyor, yatýrým konusunda da Nizipli iþ adamlarý olarak Malezya?yayatýrýmlar yapmak ve ülkelerimiz arasýndaki yatýrýmlarýn artmasýný istiyoruz.Gaziantep tarýmdan sanayiye her alanda yatýrým yapýlabilecek bir kent. Bunedenle iki ülke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýnayönelik çalýþmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým.Sizleri de Odamýza davet ve misafir etmekten büyük bir þeref duyacaðýmýzýbelirterek bugün odamýz heyetine göstermiþ olduðunuz ilgiden dolayý teþekkür eder,sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum? þeklinde konuþtu.Ayrýca NTO Baþkaný Özyurt tarafýndan Malezya?lý firmalaraNizip Ticaret Odasý?nýn çalýþmalarý ve Nizip?te faaliyet gösteren iþletmelerhakkýnda geniþ bilgiler verdi.Çin-Malezya Ticaret Odasý Baþkaný Michail Chai Ken ise:?Çin-Malezya Ticaret Odasý?nýn faaliyetleri ve Malezya?lý firmalar hakkýnda NTOheyetine bilgiler verdi. Michail Chai Ken Nizip Ticaret Odasý?nýn ziyaretinden dolayýmemnun kaldýklarýný, bu tür ikili görüþmeler ve ziyaretler iki ülke arasýndaticaret hacmini arttýracaðýný ve ikili iliþkilerin geliþeceðini belirterekNizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný ve heyetine yapmýþ olduklarý ziyaretiçin teþekkür etti.Konuþmalarýn ardýndan NTO Baþkaný Mehmet Özyurt tarafýndanÇin-Malezya Ticaret Odasý Baþkaný Michail Chai Ken?e Nizip Ticaret Odasýtarafýndan tescil ettirilen Nizip Zeytinyaðý?nýn Coðrafi Ýþareti?nin tanýtýmýnýyaparak çeþitli hediyeler takdim etti.