Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Malezya daki resmi ziyaretlerinin kinci gununde Kuala Lumpur Ticaret Baþmusaviri Refik Ozgur ile birlikte Cin-Malezya Ticaret Odasý ný ziyaret etti.

Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Abdulkadir Akkuþ, NTO Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, NTO Meclis Uyeleri Huseyin Yaprak, Mehmet Yiðit, Mustafa Polat, Gaziantep KOSGEB Uzmaný Selim Corekcioðlu ve NTO Uyelerinin de bulunduðu heyet Cin-Malezya Ticaret Odasý na ziyarette bulundu.

Malezya ile Ýkili iliþkilerdeki iþbirliðimizi Birleþmiþ Milletler, Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý, D8 gibi bircok uluslararasý platformda da surdurduklerini belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Guneydoðu Asya ulkeleri arasýnda dorduncu buyuk ticaret ortaðýmýz olan Malezya ile 2015 yýlý toplam ticaret hacmimiz 1.7 milyar Dolar seviyesinde olmuþtur bu da bizleri sevindirmektedir. dedi.

Malezya ve Turkiye coðrafi acýdan birbirine uzak ancak Ortak tarihi ve kulturel deðerlere sahip olduðunu vurgulayan NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu: Coðunluðu Musluman iki ulkeyiz, bu guc ile ikili iþbirliklerimizi gun gectikce her alanda daha da geliþtirmektedir. Malezya ya ihrac ve ithal edilen urunlere baktýðýmýzda Bolgemiz ve ilcemiz acýsýndan oldukca buyuk avantajlarýmýz bulunmaktadýr. Bu nedenle, daha etkin birliktelik icerisinde olmalýyýz. Yatýrýmlarý mumkun olduðunca ceþitli coðrafyalara yaymak gerekir. Malezya'nýn Turkiye'de Acýbadem Saðlýk Grubu ve Sabiha Gokcen Havalimaný gibi oldukca onemli yatýrýmlarý var. Bundan gurur duymaktayýz. Malezya da surekli ikamet eden 500 vatandaþýmýz bulunmaktadýr. Turkiye de ise 42 Malezya sermayeli firma faaliyet gostermekte ve bu sayýnýn karþýlýklý iþbirlikleri ile artmasýný umut ediyoruz. Bizlerde karþýlýklý yatýrýmlara buyuk onem vermekteyiz. Bugunku programýmýzda Malezya ile daha fazla iþ yapabilmenin yollarýný istiþare edeceðiz. Ýþ birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sýnýrlamak istemiyor, yatýrým konusunda da Nizipli iþ adamlarý olarak Malezya ya yatýrýmlar yapmak ve ulkelerimiz arasýndaki yatýrýmlarýn artmasýný istiyoruz. Gaziantep tarýmdan sanayiye her alanda yatýrým yapýlabilecek bir kent. Bu nedenle iki ulke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yonelik calýþmalarda bolgemizin de onemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Sizleri de Odamýza davet ve misafir etmekten buyuk bir þeref duyacaðýmýzý belirterek bugun odamýz heyetine gostermiþ olduðunuz ilgiden dolayý teþekkur eder, sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum. þeklinde konuþtu.

Ayrýca NTO Baþkaný Ozyurt tarafýndan Malezya lý firmalara Nizip Ticaret Odasý nýn calýþmalarý ve Nizip te faaliyet gosteren iþletmeler hakkýnda geniþ bilgiler verdi.

Cin-Malezya Ticaret Odasý Baþkaný Michail Chai Ken ise: Cin-Malezya Ticaret Odasý nýn faaliyetleri ve Malezya lý firmalar hakkýnda NTO heyetine bilgiler verdi ve Nizip Ticaret Odasý nýn ziyaretinden dolayý memnun kaldýklarýný, bu tur ikili goruþmeler ve ziyaretler iki ulke arasýnda ticaret hacmini arttýracaðýný ve ikili iliþkilerin geliþeceðini belirterek Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný ve heyetine yapmýþ olduklarý ziyaret icin teþekkur etti.

Konuþmalarýn ardýndan NTO Baþkaný Mehmet Ozyurt tarafýndan Cin-Malezya Ticaret Odasý Baþkaný Michail Chai Ken e Nizip Ticaret Odasý tarafýndan tescil ettirilen Nizip Zeytinyaðý nýn Coðrafi Ýþareti nin tanýtýmýný yaparak ceþitli hediyeler takdim etti.