Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Malezya yurtdýþý iþ gezisi kapsamýnda Kuala Lumpur da resmi ziyaretlere bulunuyor.
Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Abdulkadir Akkuþ, NTO Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, NTO Meclis Uyeleri Huseyin Yaprak, Mehmet Yiðit, Mustafa Polat, Gaziantep KOSGEB Uzmaný Selim Corekcioðlu ve NTO Uyelerinin de bulunduðu heyet Malezya Dýþ Ticareti Geliþtirme Kurulu (MATRADE) ve Malay -Turk Ýþadamlarý Kulubu uyeleri ile ikili goruþmeler gercekleþtirdi.
Duzenlenen ikili goruþmeler oncesi bir acýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Nizip Ticaret Odasý nýn calýþmalarý ve Nizip te faaliyet gosteren firmalar hakkýnda katýlýmcýlara bilgiler verdi.
Malezya ve Turkiye coðrafi acýdan birbirine uzak ancak Ortak tarihi ve kulturel deðerlere sahip olduðunu vurgulayan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Coðunluðu Musluman iki ulkeyiz, bu guc ile ikili iþbirliklerimizi gun gectikce her alanda daha da geliþtirmektedir. dedi.
Ýkili iliþkilerdeki iþbirliðimizi Birleþmiþ Milletler, Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý, D8 gibi bircok uluslararasý platformda da surdurduklerini belirten NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu: Guneydoðu Asya ulkeleri arasýnda dorduncu buyuk ticaret ortaðýmýz olan Malezya ile 2015 yýlý toplam ticaret hacmimiz 1.7 milyar Dolar seviyesinde olmuþtur.Bu bizleri sevindirmektedir. Malezya ya ihrac ve ithal edilen urunlere baktýðýmýzda Bolgemiz ve ilcemiz acýsýndan oldukca buyuk avantajlarýmýz bulunmaktadýr. Bu nedenle, daha etkin birliktelik icerisinde olmalýyýz. Yatýrýmlarý mumkun olduðunca ceþitli coðrafyalara yaymak gerekir. Malezya'nýn Turkiye'de Acýbadem Saðlýk Grubu ve Sabiha Gokcen Havalimaný gibi oldukca onemli yatýrýmlarý var. Bundan gurur duymaktayýz. Malezya da surekli ikamet eden 500 vatandaþýmýz bulunmaktadýr. Turkiye de ise 42 Malezya sermayeli firma faaliyet gostermekte ve bu sayýnýn karþýlýklý iþbirlikleri ile artmasýný umut ediyoruz. Bizlerde karþýlýklý yatýrýmlara buyuk onem vermekteyiz. Bugunku programýmýzda Malezya ile daha fazla iþ yapabilmenin yollarýný istiþare edeceðiz. Ýþ birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sýnýrlamak istemiyor, yatýrým konusunda da Nizipli iþ adamlarý olarak Malezya ya yatýrýmlar yapmak ve ulkelerimiz arasýndaki yatýrýmlarýn artmasýný istiyoruz. Gaziantep tarýmdan sanayiye her alanda yatýrým yapýlabilecek bir kent. Bu nedenle iki ulke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yonelik calýþmalarda bolgemizin de onemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Sizleri de Odamýza davet ve misafir etmekten buyuk bir þeref duyacaðýmýzý belirterek bugun odamýz heyetine gostermiþ olduðunuz ilgiden dolayý teþekkur eder, sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum. þeklinde konuþtu.
Malezya Dýþ Ticareti Geliþtirme Kurulu yetkilisi Mr. Md. Shaiful Md. Sharif Deputy Director ve Malay -Turk Ýþadamlarý Kulubu Yetkilisi Mr.Erman Abdul Wahab ise, Nizip Ticaret Odasý nýn ziyaretinden dolayý memnun kaldýklarýný belirterek, bu tur ikili goruþmeler ve ziyaretler iki ulke arasýnda ticaret hacmini arttýracaðýný ve ikili iliþkilerimizin geliþeceðini belirterek Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný ve heyetine yapmýþ olduklarý ziyaret icin cok teþekkur ederiz. dediler.
![]()