Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt 24 Kasým Oðretmenler Gunu nedeniyle bir mesaj yayýnladý.
Ulke olarak hedeflerimize ulaþmanýn en temelinde oðretmenlerimizin geldiðini vurgulayan NTO Baþkaný Ozyurt: Geleceðimizin mimarý olan cocuklarýmýz ve ulkemizin geleceði deðerli oðretmenlerimize emanettir. dedi.
Oðretmenlerimiz sadece okuma yazma oðretmekle gorevli olduklarý halde buyuk bir ozveri ile cocuklarýmýzýn her turlu sorunlarý ile yakýndan ilgilendiðini belirten Ozyurt mesajýnda þu ifadelere yer verdi: Oðretmenler, geleceðimizin teminatý cocuklarýmýza verdikleri kaliteli eðitimle, yetiþtirdiði bireylerde vatan ve millet sevgisi, fazilet, fedakarlýk, duzen, disiplin ve ozguven duygularýnýn geliþmesini hýzla saðlayýp, baþarýnýn hangi aþamalardan sonra geleceðini oðretmiþ olurlar. Bir ulusun caðdaþ ulkeler duzeyine eriþebilmesi ancak eðitim ve oðretimin kaliteli ve bilimsel yontemlerle yurutulmesi ile mumkun olabilir. Eðitim sorunlarýný cozen uluslar kultur, sanat, bilim, teknoloji, sosyo ekonomik alanýnda da kalkýnmýþ ve ilerlemiþtir, bu nedenle kalkýnmanýn temel þartý eðitim ve oðretimdir.
Bu bakýmdan oðretmenlik mesleði, milletlerin kaderini belirleyen, geleceðini tayin eden yuce bir meslektir. Bir toplum eðitimcisine ne kadar deðer verirse, geleceðine o kadar guvenle bakar. Bizler de iþ adamlarý olarak daima, ilkoðretim okullarýndan baþlayarak eðitimin her kademesinde elimizden gelen her turlu desteði saðlamaya calýþtýk.
Eðitmeyi ve oðretmeyi bir ideal olarak benimsemiþ, yurdumuzun dort bir yanýnda, bu kutsal ve onurlu gorevi, en zor þartlarda bile buyuk bir ozveriyle yerine getiren, cocuklarýmýzý milli ve manevi deðerlerle donatarak, en iyi þekilde yetiþtiren oðretmenlerimizin 24 Kasým Oðretmenler Gunu nu kutlar, saygý ve sevgilerimi sunarým. þeklinde konuþtu.
![]()