“Mevsim sonbaharmýþ. Baþlarým ulan sonbahardan, bahardan. Ulan Rýza, Ulan Rýza biz hergün kýþ yaþýyoruz haberin var mý?” Tamirci Celalin oðlu Ýdris iþte… Çocuk, her cümleye küfürle baþlýyor. Dün Camlý Kahve’de bunun daha ötesini… Okumaya devam et →
Kaynak...

“Mevsim sonbaharmýþ. Baþlarým ulan sonbahardan, bahardan. Ulan Rýza, Ulan Rýza biz hergün kýþ yaþýyoruz haberin var mý?” Tamirci Celalin oðlu Ýdris iþte… Çocuk, her cümleye küfürle baþlýyor. Dün Camlý Kahve’de bunun daha ötesini söyledi. Ama burada yazmaya edebim müsade etmiyor. Ýþin hakikati þu ki ben de iþtaha geliyorum. Hem komþumuz otobüs þoförü Vitez Safa’ya, hem de radyo tamircisi Mekanik Halil’e demediðimi býrakmýyorum. Eee çocuðu yalnýz býrakmamak lazým. Hem tavla oynarken baþka halt iþlenmez. Bir köþede büzüþüp kalmýþsýz. Ýdris savuruyor, ben de ayýp olmasýn diye savruluyorum.

Yan masadaki Okumuþ Tarýk gibi iþin nazikçesini demek lazým. Mesela Halil Sezai – Fettah Can ikilisinden dinlediðim bu þarkýyla baþlasam, “Derdi nedir bu sonbaharýn? Neden soldurur bu gülleri?”

Ettiðimiz o çaplý küfürlerden daha etkili mi olacak? Kibarca konuþsak güller tekrar mý canlancak? Günlerden beri mutsuzluðumuzu bilenler biliyor. Yüzümüze bakmayanlar mý ararsýn, borç para vermeyen dayý oðlunun gýcýk tavrýna mý katlanýrsýn?

Ýki kelime etmesini bilmeyenler bana ve Tamirci Celalin Ýdris’ine laf atýp duruyorlar. Kahveci Cevdet abi de olmazsa bizi kimseler sahiplenmeyecek. Yapýyor yine yapacaðýný. Mesela çay parasý almýyor.

“Nereden bulur bu insanlar, ben mutsuzken gülünecek þeyleri?” Konuyu açýp kimsenin kafasýný ütülümek istemem. Herkes kendince yaralý zaten. Mevsimin gýcýklýðý iþte.

Neyse.. Rahmetli Müslüm abi gibi arabesk döktürmeyelim. Anam tahammül etse ve de komþu kýzý Nesrin yanlýþ anlamazsa radyonun sesini sonuna kadar açacaðým ve “Hangimizi düþmedik kara sevdaya? Hangimiz* sevmedik, çýlgýnlar gibi?” þarkýsýn binbir defa dinlemezsem namerdim. Ýdris, “Gerek yok abi, deðmez *… bilmem neler” diyor. Diyor ama bu þarkýyý da aðzýndan eksik etmiyor.

Bu daðýnýklýðýmýz ve size kýsmen anlatamadýðýmýz isyanýmýz bu sonbahara yakýþmýyor ama bir defa elimizi taþýn altýna koymuþuz. Ýdris kendince, ben de kendimce dayanacaðým. Yani böyle söz vermiþtik. Lakin….*

Siz isterseniz, derdinizin dermaný için dualar edin, hacet namazý kýlýn. Evden çýkarken yedi ayet-el kürsî okuyun ve alt kere üfleyip bir kere de içinize çekin. Þayen durumlarýnýz müsait ise Fetih suresini gününüz ve gecenizden eksik etmeyin.

Notlar: Ýsimler asli deðildir.

1. Camlý Kahve 1970 öncesinde her türden insanýn takýldý’elit’ bir mekandý.
  2. Kahveci Cevdet kahvehanesi yýkýldýkdan sonra baþka bir mekanda iþ yapmaya baþladý. Çocuklarý iþini devam ettiriyor.
  3. Tamirci Celalin Oðlu Ýdris geçen ay *vefat etmiþ. Cenazesine gidemedik. OuakýçoaBeynin bir yarýsý çürümüþ. Öyle demiþler.
  4. Komþu kýzý Nesin evleneleli epeyce oluyor. Torunlarý olmuþtur. Gönül baðýmýz yoktur.
  5. Okumuþ Tarýk büyük iþler peþindeydi. Kendisini geliþtirmiþ. Siyasi durumlar.
  6. Ben Rýza þimdilik devam ediyorum.