Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Cumhuriyetimizin kuruluþunun 93. yýldonumu nedeniyle bir mesaj yayýmladý.
93 yýldýr buyuk bir coþkuyla kutladýðýmýz Cumhuriyet, ulkemiz icin sadece bir yonetim þekli deðil, ayný zamanda tarihimizin en kapsamlý caðdaþlaþma hamlesi olduðunu vurgulayan NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Cumhuriyet, getirdiði caðdaþ acýlýmlarla Turk insanýnýn ufkunu geniþletmiþ, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatýmýza gorulmemiþ bir dinamizm kazandýrmýþtýr. dedi.
Ulkemiz insanlarýnýn caðdaþ dunya ile butunleþmesinin yine Cumhuriyet yonetimi altýnda kenetlenerek cok calýþmaktan gectiðini belirten NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu; Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþuna giden yolun baþlangýcýnda milletimizin "Kayýtsýz Þartsýz, Baðýmsýz Yeni Bir Turk Devleti" kurmak uzere "Ya Ýstiklal Ya Olum" ilkesi ile baþlattýðý Milli Mucadele ve Kurtuluþ Savaþýmýz yer almaktadýr. Bu buyuk baþarýnýn arkasýnda binlerce þehidin, binlerce gazinin harcý vardýr. Bu bakýmdan, kurulan bu buyuk eserin her yonu ile geliþmesi, geliþtirilmesi, doðabilecek her turlu tehlikeden titizlikle korunmasý, Cumhuriyet kuþaklarýnýn Ataturk'e ve onun inkýlap arkadaþlarýna borclu olduðu kacýnýlmaz bir gorevdir. Yuce Turk milleti birlik ve beraberlik icerisinde bu gorevin bilinci icinde, kendilerine býrakýlan emaneti daima koruyacaklarýný ve Turkiye Cumhuriyeti'ni Buyuk Onder'in cizdiði yolda ebediyen yaþatacaðýný 15 Temmuz gecesi bir defa daha tum dunyaya kanýtlamýþtýr. Bu duygu ve duþunceler ile cumhuriyetimizin kurulmasý ve surdurulebilmesi icin canlarýný feda eden baþta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaþlarýný, þehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha þukran ve minnetle anýyor Nizip Ticaret Odasý adýna Turk iþ dunyasýnýn ve milletimizin Cumhuriyet Bayramýný en icten duygularýmla kutluyorum.![]()