Gaziantep Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürlüðü ve Nizip TicaretOdasý iþbirliði ile Çevre Ýzin ve Lisans Yönetmeliði Eðitim Semineri NizipTicaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda düzenlendi.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan Gaziantep Çevre veÞehircilik Ýl Müdür yardýmcýsý Harun Topçu, ?30.12.2014 tarihli ve 29221 sayýlýmükerrer resmi gazetede ?Ulusal Geri Dönüþüm Stratejisi ve Eylem Planý?yayýmlanmýþtýr.? dedi.Kanun kapsamýnda Gaziantep Valiliði Mahalli Çevre Kurulutarafýndan 15 Haziran 2016 tarihinde bir karar alýndýðýný belirten Müdüryardýmcýsý Harun Topçu sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Alýnan karariçerisinde Gaziantep Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürlüðü ve Odalar tarafýndan atýkoluþumunun yoðun olduðu sanayi tesislerinde üst düzey yöneticiler dâhil olmaküzere eðitim faaliyetlerinin düzenlenmesi yer de almaktadýr. Bizlerde budoðrultuda Nizip ilçemizde bulunan farklý nitelik, kapasite, içerik ve prosesesahip üretim tesisleri için 2872 sayýlý Çevre Kanunu çerçevesinde yürürlüðegiren, baþta ÇED Yönetmeliði ve Çevre Ýzin ve Lisans Yönetmeliði olmak üzere,atýk yönetimi ile ilgili birçok farklý yönetmelik çerçevesinde alýnmasý gerekenizin, lisans, görüþ ve beyana tabi uygulamalar hakkýnda üretim faaliyetigösteren iþletmelerin idarecilerini bilgilendirmek üzere eðitimlerimizigerçekleþtirmekteyiz. Bu konuda bizlere bugün ev sahipliði yapan Nizip TicaretOdasý yöneticilerine ve çalýþanlarýna teþekkür ederim. ? þeklinde konuþtu.Açýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan Gaziantep Çevre ve ÞehircilikÝl Müdürlüðü Teknik Personelleri, Özcan Yiðit, Metin Öcük ve Aslýhan Kayadelentarafýndan katýlýmcýlara bilgilendirme sunumlarý yapýldý. Katýlýmcýlartarafýndan ilgi gören eðitim semineri sonunda, sorularýn cevaplanmasý ile sonbuldu.Düzenlenen eðitim seminerine Nizip Ticaret Odasý YönetimKurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, MHP Ýlçe Baþkaný Hasan Pala, Nizip SerbestMuhasebeciler ve Mali Müþavirler Temsilcisi Necati Kýlýç ve çok sayýda sanayicifirma temsilcileri de katýldý.