Yeni Eðitim ve öðretim yýlý nedeniyle yazýlý bir açýklama yapanNizip Ýlçe Millieðitim Müdürü Cengiz Gündeþ,Yaz tatilinin ardýndan öðrencilerinyeni eðitim-öðretim yýlýna 19 Eylül Pazartesi günü baþlayacaðýný belirtti.Gündeþ,yeni eðitim-öðretim maratonu?nun, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona ereceðinibelirtti.Gündeþ, 2016-2017 eðitim öðretim yýlýnda örgün eðitimde resmi ve özelokullarda yaklaþýk 38 bin 150 öðrenci ve 2.150 dolayýnda öðretmenin ders baþý yapacaðýný söyledi.Gündeþ,okullar "15 Temmuz Demokrasi Zaferi veÞehitleri Anma" etkinliðiyle açýlacakGündeþ,Milli Eðitim Bakanlýðý, 2016-2017eðitim-öðretim yýlýnýn ilk haftasýnda, tüm resmi ve özel örgün ve yaygýn eðitimkurumlarýnda, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Þehitleri Anma" temasýile öðrencilerin seviyeleri dikkate alýnarak etkinlikler yapýlmasýnýkararlaþtýrdýðýnýda söyledi.Gündeþ,Milli Eðitim Bakanlýðýnca açýklanan 2017yýlý sýnav uygulama takvimine göre, Temel Eðitimden Ortaöðretime Geçiþ Sistemi(TEOG) kapsamýnda düzenleneceðini belirtirken 1. dönem merkezi ortak sýnavlar,23-24 Kasým 2016?da, ikinci dönem merkezi ortak sýnavlar, 26-27 Nisan 2017?degerçekleþtirileceðini vurguladý.Gündeþ ayrýca tüm öðretmen ve öðrencilerebaþarýlar diledi.