Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý, Nizip Vergi Dairesi ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile 6736 sayýlý Bazý Alacaklarýn Yeniden Yapýlandýrýlmasýna Ýliþkin Kanun kapsamýnda Vergi Alacaklarýnýn Yapýlandýrmasý Semineri Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda duzenlendi.
Toplantýnýn acýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt: Bazý Alacaklarýn Yeniden Yapýlandýrýlmasýna iliþkin kanun kapsamýnda vergi, sigorta, belediyeye alacaklarýnda taksitlendirme imkaný saðlanmasýnýn ulkemize, iþadamlarýmýza ve bolge halkýmýza hayýrlý olmasýný diliyorum. dedi.
Yayýmlanan kanun kapsamýnda TOBB baðlý Oda ve Borsa aidatlarýnda gecikme faizi, gecikme zammý gibi fer i alacaklarda af getirildiðini ifade eden NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu: 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle odenmesi gerektiði halde bu kanun yayýmlandýðý tarihe kadar odenmemiþ olan aidat, navlun hasýlatýndan alýnacak oda paylarý borclarýnýn faiz, gecikme faizi, gecikme zammý gibi fer i alacaklarýn tahsilinden vazgecilecektir. Taksitle odeme yapmak isteyenler icin baþvurularýn en gec 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar uyelerimizin yetkilileri tarafýndan Odamýza dilekce ile yapýlmasý gerekmekte olup, birinci taksit odeme 30 Kasým 2016 tarihinde baþlayýp aylýk donemler halinde 30 Nisan 2017 tarihinde kadar devam edecektir. Kanun, yapýlandýrma yapmak isteyen firmalarýmýz icin onemli bir fýrsattýr. Maðdur olmamak adýna mukelleflerimizin son gunu beklemeden bir an once ilgili kurumlara baþvuru yapmasýný temenni ediyoruz. Seminerimize katký saðlayan Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Sayýn Halil Tekin ve Nizip Vergi Dairesi Muduru Sayýn Mustafa Sakarya'ya teþekkurlerimizi sunar, hepinizi þahsým ve Nizip Ticaret Odasý'na saygý ve sevgi ile selamlarým. þeklinde konuþtu.
Duzenlenen toplantýya konuþmacý olarak katýlan Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin: Eðitim programlarýmýzýn amacý Kanun un uygulayýcýsý durumunda olan bizlerin en doðru bicimde anlaþýlmasý ve mukellefe en doðru þekilde aktarýlmasýnýn saðlanmasýdýr. dedi.
Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Tekin: Duzenlenen toplantýlarla, yediden yetmiþe herkesi ilgilendiren yapýlandýrma kanunuyla ilgili meslek mensuplarýnýn akýllarýndaki soru iþaretleri ortadan kaldýrýlmasý ve mukelleflerin herhangi bir hak kaybýna uðramadan kanun hukumlerinden yararlanabilmeleri amaclýyoruz. ifadelerini kullandý.
Konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin tarafýndan mevzuat ve uygulamalarla ilgili katýlýmcýlara sunum yapýldý.
Katýlýmcýlar tarafýndan ilgiyle takip edilen eðitim programý katýlýmcýlardan gelen sorulara iliþkin Vergi Dairesi Baþkaný Halil Tekin tarafýndan verilen cevaplarla son buldu.
Duzenlenen seminere Gaziantep Vergi Dairesi Baþkanlýðý Ýdari Mali Ýþler Mudur Vekili ve Ýnsan Kaynaklarý Muduru Atakan Yeni, Nizip Vergi Dairesi Muduru Mustafa Sakarya, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Muþavirler Odasý Genel Sekreteri Hakan Ozseven, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Madeni Sanatkarlar Odasý Baþkaný Huseyin Kok, SMMM Nizip Temsilcisi Necati Kýlýc, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri, Nizip Vergi Dairesi Personelleri, serbest muhasebeci mali muþavirler ve cok sayýda NTO uyesi de katýldý.
![]()