Kamu Personeli Seçme Sýnavý(KPSS) baþvularý yarýn sona eriyor. Baþvurular 9 Aðustos?ta baþlamýþtý.KPSS?ye Girecekler Dikkat! Yarýn Baþvuru Ýçin Son GünKamu Personel Seçme Sýnavý (KPSS) ortaöðretim ve önlisans düzeyinde baþvuru iþlemleri 09 Aðustos?ta baþlamýþtý. KPSS baþvurularý 24 Aðustos(yarýn) 2016 tarihinde sona erecek.SATIÞ YAPILMAYACAKSýnava girmek isteyen adaylar, Kýlavuz ile Aday Baþvuru Formuna, baþvuru süresi içinde ÖSYM?nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaþabilirler. Kýlavuz daðýtýmý ve satýþý yapýlmayacaktýr. ÖSYM Aday Ýþlemleri Sisteminde geçerli fotoðrafý (Son 50 ay içerisinde çekilmiþ) ve geçerli eðitim bilgisi bulunan adaylar; baþvuru iþlemlerini bireysel olarak internet aracýlýðýyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.BAÞVURU MERKEZÝNDEN YAPACAKLARÖSYM Aday Ýþlemleri Sisteminde geçerli bir fotoðrafý ve/veya eðitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eðitim bilgisinde düzeltme/deðiþiklik olan adaylar baþvuru iþlemlerini bir baþvuru merkezinden yapacaklardýr.2016 Kamu Personel Seçme Sýnavý (KPSS-Ortaöðretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöðretim düzeyinde 23 Ekim 2016 tarihinde yapýlacak.BAÞVURU SÜRESÝ: 9-24 Aðustos 2016 (Ücret ödeme için son gün, 25 Aðustos)SINAV TARÝHÝ: Ön Lisans Düzeyi : 22 Ekim 2016Ortaöðretim Düzeyi: 23 Ekim 2016SINAV SAATÝ VE SÜRESÝ: 09.30, 120 dakika (2 saat)KPSS SINAV ÜCRETÝ: 55,00 TLSýnav ücreti ödeme iþlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Aðustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM?nin internet sayfasýnda yer alan "ÖDEMELER" alanýndan kredi kartý/banka kartý ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Aðustos 2016 tarihinde saat 23.59?da sona erecek olup baþvuru süresi uzatýlmayacaktýr.DÝN HÝZMETLERÝ ALAN BÝLGÝSÝ TESTÝ (DHBT)Dhbt tarihi, saati ve sýnav ücreti: 6 Kasým 2016, 09.30, 55,00 TL(DHBT?ye katýlmak isteyen adaylarýn, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katýlmalarý zorunlu olduðundan, en az 110,00 TL sýnav ücreti yatýrmalarý gerekmektedir. Yatýrýlacak sýnav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL?si, 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasýnda yapýlacak DHBT baþvurularýnda ödenecektir.)DHBT BAÞVURU SÜRESÝDHBT baþvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihlerindedir. Adaylar, KPSS?ye katýldýklarý öðrenim düzeyinde DHBT?ye katýlmak zorundadýr. Ön lisans düzeyinde DHBT?ye katýlacak adaylarýn KPSS Ön Lisans Sýnavýna, ortaöðretim düzeyinde DHBT?ye katýlacak adaylarýn ise KPSS Ortaöðretim Sýnavýna baþvuru yapmalarý ve ilgili sýnavýn GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katýlmalarý zorunludur.ADAYLARA UYARI2016-KPSS Ortaöðretim/Ön Lisansa son baþvuru tarihi olan 24 Aðustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diplomasý almaya hak kazanmýþ adaylar, ortaöðretim düzeyinde sýnava girmek için baþvuramazlar.Baþvuru ekranýna yansýtýlan MEB e-okul ile YÖKSÝS kaynaklý eðitim bilgileri, ÖSYM baþvuru merkezlerinde deðiþtirilemez.MEB e-okul ile YÖKSÝS?teki eðitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adaylarýn baþvuru süresi içinde kendi okullarýna/üniversitelerine baþvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini saðlamalarý gerekmektedir.MEB e-okul ve YÖKSÝS?te eðitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dýþý, askeri okul öðrencileri/mezunlarý ile ÖSYM Aday Ýþlemleri Sisteminden (ais) yabancý uyruklu numarasý edinen (0 ile baþlayan YU numarasý) adaylar), ÖSYM arþivinde de eðitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arþivindeki eðitim bilgilerinde düzeltme/deðiþiklik bulunanlarýn bu bilgileri, ÖSYM baþvuru merkezlerince deðiþtirilebilecek/düzeltilebilecektir.Sýnava baþvuru iþlemini yaptýðý halde sýnav ücretini yatýrmayan adaylarýn baþvurularý tamamlanmamýþ olacaðýndan baþvuru kayýt bilgileri iptal edilerek bu adaylarýn bina/salon atamalarý yapýlmaz ve bu adaylar için Sýnava Giriþ Belgesi düzenlenmez.Baþvurusunu tamamlayan tüm adaylar, baþvuru süresi içinde ÖSYM?nin Ýnternet sayfasýnda yer alan Aday Ýþlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) baþvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, baþvurusunun tamamlandýðýný teyit ederek sýnavýn diðer aþamalarýnda gerekebileceðinden aday baþvuru kayýt bilgilerinin yazýcýdan bir dökümünü edinmelidir.Sýnava baþvuracak adaylarýn, Ek?te yer alan Baþvuru Kýlavuzu?nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.KPSS GÝRÝÞ YERLERÝ BELLÝ OLDU2016-KPSS Öðretmenlik Alan Bilgisi Sýnavý?na (ÖABT) baþvuran adaylarýn "sýnava giriþ belgeleri" eriþime açýldý.ÖSYM?nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 20 Aðustos?ta yapýlacak 2016-KPSS ÖABT adaylarýnýn, sýnava girecekleri bina ve salonlara atanma iþlemleri tamamlandý.Adaylar, sýnava girecekleri yer bilgisini gösteren "sýnava giriþ belgesi"ni, T.C. kimlik numaralarý ve aday þifreleriyle "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecek.