http://www.youtube.com/embed/jhXop2RMyTg Nizip Ticaret Odasý (NTO) Ýngiltere iþ gezisi heyeti Ýngiltere deki firmalarla ticari iþbirliðine yönelik görüþmeler gerçekleþtirmek amacýyla Müstakil Sanayici ve Ýþadamlarý Derneði (MÜSÝAD) Ýngiltere þubesi üyeleri ile ikili görüþmeler gerçekleþtirdi.Düzenlenen ikili görüþmeler öncesi bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odasý'nýn çalýþmalarý ve Nizip'te faaliyet gösteren firmalar hakkýnda katýlýmcýlara geniþ bilgiler verdi.Birleþik Krallýk'ýn Türkiye'de en fazla yabancý yatýrýmý bulunan ülkelerden biri olduðunu vurgulayan Baþkan Yardýmcýsý Polat, " Türkiye'de 2,808 Ýngiliz sermayeli þirket faaliyet göstermekte olup ülkemizdeki Ýngiliz yatýrýmlarýnýn toplamý 8 milyar 392 milyon dolar civarýndadýr.' dedi.Baþkan Yardýmcýsý Polat, sözlerini þu þekilde sürdürdü, "Son zamanlardaki ticari geliþmeler bize göstermiþtir ki bu coðrafyanýn ülkeleri ekonomik ve ticari olarak bütünleþmek zorundadýrlar. Ülkeler arasýndaki iliþkiler ancak ekonomik iliþkilerin geliþtirilmesi durumunda daha saðlam temellere oturacaktýr. Bu nedenle iki ülke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yönelik çalýþmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Umarým sizinle gerçekleþtirdiðimiz karþýlýklý görüþmeler iki ülke arasýndaki ticari iþlemlere ivme kazandýracaðýna inanmaktayýz. Sizleri de odamýza davet ve misafir etmekten büyük bir þeref duyacaðýmýzý belirterek bugün odamýz heyetine göstermiþ olduðunuz ilgiden dolayý MÜSÝAD yönetim kurulu ve üyelerine teþekkür ediyor sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum.' dedi. MÜSÝAD Londra Þubesi Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Nuri BulgurcuÝki ülke arasýnda ticari iliþkilerin geliþmesinde MÜSÝAD olarak köprü olmaktan mutluluk duyacaðýný belirten MÜSÝAD Londra Þubesi Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Nuri Bulgurcu, "Bugünkü düzenlenen iþ gezisi kapsamýnda yapýlacak ikili iþ görüþmelerin gýda, kozmetik, inþaat, mobilya sektörleri üzerine yapýlacaktýr ve bu kapsamda karþýlýklý ticari aktivitelere her zaman destek vermeye devam edeceðiz.' dediT.C. Londra Baþkonsolosu Emirhan YorulmazlarÝngiltere'nin AB den çýkmasýndan dolayý herkesin kafasýnda bir soru iþareti yarattýðýný belirten T.C. Londra Baþkonsolosu Emirhan Yorulmazlar "Biz Türkiye olarak iliþkilerimize uzun süreli bakmak istiyoruz. AB ile Ýngiltere'nin iliþkileri zedeleneceði kesin ama biz Türkiye olarak bu iliþkilerimizin bozulmamasý biraz bizim elimizde. Bu anlamda Nizip Ticaret Odasý'nýn atmýþ olduðu bu adýmý olumlu olarak görüyor Ýngiltere ile Türkiye'nin iliþkilerinin geliþmesine önemli katký saðlayacaðýný düþünüyorum. Bugün burada ikili görüþme yapacak firmalarýmýza baþarýlar diliyor iliþkilerinin kalýcý olmasýný temenni ediyorum.' dedi.T.C. Londra Ticaret Müþaviri Aytuð GöksuNizip Ticaret Odasý ile düzenlenen bu organizasyonun yaklaþýk 3 aylýk bir çalýþmanýn sonucu olduðunu vurgulayan T.C. Londra Ticaret Müþaviri Aytuð Göksu "Bu gibi önemli organizasyonlar geçmiþ yýllara göre ülkemizin ihracatýný arttýrýlmasýna katký saðlamaktadýr.' dedi.T.C. Londra Ticaret Müþaviri Aytuð Göksu sözlerini þu þekilde sürdürdü, "Sizler çok zor bir coðrafyadan geldiniz bu neden Ýngiltere'ye yapmýþ olduðunuz bu ziyaret bizler için çok kýymetli. Yaný baþýnýzda bir savaþ devam ediyor en büyük ihraç pazarýnýz Irak'ta da bir takým sýkýntýlar yaþandý. Ýngiltere bizim için güvenli bir liman ve iyi bir ihracat pazarýdýr. Bu istatistikicirc; rakamlara da yansýmakta olup Ýngiltere'de önemli geliþmeler yaþandý. Gaziantep'in ihracatýna baktýðýmýzda Ýngiltere 7. Sýrada Türkiye için yapýlacak çok þey var. Gaziantep altý buçuk milyar dolar ihracat yapýyor. Ýngiltere toplam ihracat ise yüzseksenbin dolar buda ciddi bir paydýr. Ýnþallah bu rakam sizlerle daha da artacaktýr. NTO heyetine tekrar teþekkür eder, ikili görüþmelerin verimli olmasýný dilerim.' dedi.Türk Hava Yollarý Kargo Müdürü Osman BayrakTürk Hava Yollarýnýn genel yapýsýndan bahseden Türk Hava Yollarý Kargo Müdürü Osman Bayrak, firmalarýn ihracat yapma noktasýnda her türlü desteði vermeye hazýr olduklarýný belirterek firmalara hangi noktalarda saðlayabileceklerini anlattý. Gaziantep'li firmalara ihracat noktasýnda rekabet avantajý katabilmenin kendilerine gurur vereceðini kaydeden Kargo Müdürü Osman Bayrak, Firmalara neler yapabileceklerini, maliyetleri nasýl düþürebilecekleri konusunda katýlýmcýlara geniþ bilgiler verdi.Londra Yunus Emre Vakfý Müdürü DR. Mehmet Karakuþ Nizip Ticaret Odasý heyetine Ev sahipliði yapmaktan memnuniyet duyduðunu belirten Londra Yunus Emre Vakfý Müdürü DR. Mehmet Karakuþ, " Düzenlenen bu etkinliðin Türkiye ile Ýngiltere arasýndaki ticari iþbirliðin artmasýný saðlayacaktýr. Siz deðerli firmalarýmýz bunu için gayret ediyor, bizlerde bu konuda destek olmaya çalýþýyoruz. Umarým her iki ülke içinde verimli bir görüþme olmasýný dilerim.' dedi.Düzenlenen ziyarete KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadýk Gözek, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan yardýmcýsý Mahmut Polat, Meclis Balkan Yardýmcýsý Ali Kaya, Meclis Üyesi Mehmet Yiðit, TOBB Gaziantep Kadýn ve Genç Giriþimciler Kurulu üyeleri Alev Özpolat, Zübeyde Akkuþ, Genel Sekreter Yardýmcýsý Dilek Süzer ve Nizip Ticaret Odasý üyeleri de katýldý.