Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz ve Karkamýþ Ziraat Odasý Baþkaný Ýdris Bozkurt fýstýk sezonu'nu deðerlendirdi. Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýddýk Durmaz, bu yýl fýstýk sezonunun 15 gün erken baþlayacaðýný söyleyerek isteyen yöre çiftçilerinin önümüzdeki günlerde fýstýklarýný boz olarak kýrmaya baþlayacaðýný kaydetti. Bu yýl biraz kuraklýk olduðunu ifade eden Oda Baþkaný Durmaz konuþmasýnda; "Kuraklýk aðaçlarda yaprak dökülmesine yol açmýþtýr. Biz tüm bu yaþananlara karþý bu yýl bölgemizde var yýlý fýstýk sezonunda yaklaþýk olarak 25 bin ton fýstýk bekliyoruz bu beklenen rekolte de önümüzdeki yýl fýstýk olmayacaðýndan dolayý 24 ayýn rekoltesidir. Yani yok yýlýnda bile yüzde 10 rekolte bekleniyordu. Ancak önümüzdeki yýl fýstýk yok denilecek kadar azdýr, tabi bunun yanýnda boz fýstýk fiyatlarý da belirlenecek benim tahminim bu yýl boz fýstýðýn 7 liranýn altýna düþmemesidir' þeklinde konuþtu. Karkamýþ Ziraat Odasý Baþkaný Ýdris Bozkurt ise, "Karkamýþ bölgesinde yaþanan kuraklýktan dolayý bu yýl boþ oranýný Nizip ilçesine göre daha çok görüyorum' diyerek durum böyle olunca var yýlýnda beklediðimiz rekoltede düþüþ oluyor' dedi. Bu yýl bölgede beklenen rekoltenin 20 ila 25 bin ton civarýnda olduðuna vurgu yapan Karkamýþ Ziraat Odasý Baþkaný Ýdris Bozkurt; "Ancak kuraklýktan dolayý bu oran 18 bin ton olarak þuan itibariyle görülüyor. Bununla birlikte çiftçilerimiz sezon ile birlikte toplayacaklarý fýstýklarý toplatýrken aðaçlarý yormamaya dikkat etmeleri ve imkaný olan çiftçilerimizin mahsullerini boz olarak deðil de beng olarak toplamalarýný tavsiye ediyorum' dedi. http://www.youtube.com/watch?v=TZ24-dsxPAU&feature