Nizip Ticaret Odasý Türk Eximbank kredileri ve sigorta programlarý kapsamýnda bir toplantý düzenledi. Meclis Toplantý salonunda düzenlenen ve saat 16.00'da baþlayan toplantýya Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, Meclis Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Disiplin Kurulu Baþkaný Bekir Karabacak ile sanayiciler ve firma temsilcileri katýldý. Eximbank'ýn Ýhracat finansmaný konusunda en önemli kaynak olduðunu belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, ldquo;Nizip Ticaret Odasý ve Türkiye Ýhracat Kredi Bankasý A.Þ. iþbirliðiyle ilçemizin ihracat seviyesinin yükseltmek, bölge ülkeleri ile yapýlan ticaretin ve ihracatý arttýrmak, firma ve kuruluþlarýn yetkili ve çalýþanlarýnýn bu konudaki bilgi ve becerilerini geliþtirmelerine katkýda bulunmak amacýyla bilgilendirme toplantýsý düzenlemekteyiz.rdquo; dedi. NTO Baþkaný Özyurt, ldquo;ilçemizin ve ülkemizin ihracat seviyesini yükseltmek ve üyelerimize rehber olmak amacýyla ihracat yapan ve yapacak olan üyelerimize her zaman her türlü desteði vermek için Oda olarak çalýþmalarýmýz devam edecektir.rdquo; þeklinde konuþtu. Katýlýmcýlara Türk Eximbank kredileri ve sigorta programlarý hakkýnda geniþ bir sunum yapan Türk Eximbank Uzmaný Mehmet Yalçýn ise ldquo;1989 yýlýnda Türk Eximbank bünyesinde uygulanmaya baþlanan ihracat kredi sigortasý programlarý ile; ihracatçý firmalarýn ihraç ettiði mal bedellerinin, ticari ve politik risklere karþý belirli oranlarda teminat altýna alýnmasý ve sigortalý firmalarýn gerek Türk Eximbank nezdinde doðmuþ veya doðacak alacak haklarýný ticari bankalara temlik etmek suretiyle, gerekse kambiyo senedine baðlý vadeli alacaklarýný ister Türk Eximbank?da, isterse Türk Eximbank onayý ile ticari bankalarda iskonto ettirmek suretiyle düzenli finansman imkanýna eriþmeleri saðlanmaktadýr.rdquo; ifadelerini kullandý. http://www.youtube.com/watch?v=7MqePX8A3tA&feature