II. Uluslararasý Turk Kultur Coðrafyasýnda Eðitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Nizip Eðitim Fakultesi nde baþladý.
Gaziantep Universitesi Nizip Eðitim Fakultesi Dekanlýðý ve Eðitim Bilimleri Araþtýrmalarý Derneði iþbirliði ile gercekleþtirilen sempozyum 5-7 Mayýs 2016 tarihleri arasýnda Gaziantep Universitesi Nizip Eðitim Fakultesi nin ev sahipliðinde gercekleþiyor.
Gaziantep Universitesi Nizip Eðitim Fakultesi konferans salonunda acýlýþ toreni yapýlan sempozyumu destekleyen kuruluþlar arasýnda Nizip Ticaret Odasý da yer alýyor.
Turk Dunyasý Coðrafyasýnda yer alan tum Turk Halklarýnýn bulunduðu coðrafya ve evrensel nitelikte gercekleþen sempozyum, Nizip Eðitim Fakultesi Dekaný ayný zamanda Sempozyum Duzenleme Kurulu Baþkaný olan Prof. Dr. Mehmet Ozaslan ýn acýlýþ konuþmasýyla baþladý.
Kýymetli bilim insanlarýnýn bilgi birikimlerinden faydalanmak ve aralarýnda gormekten onur duyduklarýný belirten Nizip Eðitim Fakultesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Ozaslan, Son yýllarda bilimsel faaliyetlerde gorulen hýzlý ve etkili deðiþim neticesinde Gaziantep Universitesi Nizip Eðitim Fakultesi olarak bu geliþmelere katký saðlamak amacýyla Eðitim Bilimleri Araþtýrmalarý Derneði ile birlikte bilimsel bir sempozyum duzenlenmemekteyiz. dedi.
Dekan Prof. Dr. Mehmet Ozaslan sozlerini þu þekilde surdurdu, I. Uluslararasý Turk Kultur Coðrafyasýnda Eðitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Turkiye, Turk ulkeleri ve Turkiye nin iliþki icinde bulunduðu coðrafyanýn konu alanlarýný kapsayacaktýr. Bu vesileyle siz kýymetli bilim insanlarýný aramýzda gormekten ve bilgi birikiminizden faydalanmaktan onur duymaktayýz. Sempozyumda sunulmasý kabul edilen bildirilerin ozetleri bildiri ozet kitabýnda yer alacak, bildiri tam metinleri konuyla ilgili bilim kurulunda yer alan uc uyenin deðerlendirmesinden sonra kitap bolumu olabilecek veya hakem sureclerinden gectikten sonra ulusal ve uluslararasý hakemli dergilerde basýlacaktýr. Bu sempozyumun duzenlemesinde emeði gecen ve destekleyen kuruþlara teþekkur ederim. dedi.
Sempozyuma Gaziantep Ýl Milli Eðitim Muduru Cengiz Mete, Gaziantep Universitesi Dekan Yardýmcýlarý Prof.Dr. Cahit Baðcý, Prof.Dr. Ali Gur, Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, Nizip Muftusu Osman Þekerci, Nizip Ticaret Borsasý Yonetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Nizip Ticaret Odasý Genel Sekreter Serpil Gundoðdu ve cok sayýda akademisyen de katýldý.
![]()