T.C. Kalkýnma Bakanlýðý GAP Ýdaresi Baþkanlýðý koordinasyonunda, Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý iþbirliði ile yurutulen En Doðalýndan Nizip Organik Zeytini projesi kapsamýnda Geliþim Eðitimleri Nizip Ticaret Odasý nda baþladý.
03 Mayýs ta baþlayan eðitim gunleri uc gun surecek. Satýþ ve Pazarlama, Markalaþma, Dýþ Ticaret ve Finans Eðitimleri ile devam edecek olan eðitimlerim sonunda katýlýmcýlara sertifika verilecek.
Daralan pazarlar ve artan rekabet, satýþ temsilcilerinin oneminin giderek artmasýna sebep olduðunu vurgulayan YONDES Yonetim Danýþmanlýk eðitmeni Hulusi Oflas, Teorik bilginin gerceklerle desteklenmesine ve bilginin beceriye donuþmesine katký saðlanmak icin bu vereceðimiz eðitimler onem arz etmektedir." dedi.
Ýþletmelerin urun ya da hizmetlerini uzun donemli koruyacak, rekabetci ustunluðu saðlayan markalaþma olgusunu gunumuzde cok onem kazanan kavramlardan biri olarak karþýlarýna cýktýðýný belirten Eðitmen Hulusi Oflas sozlerini þu þekilde surdurdu.
Satýþ elemaný olmak isteyen ve halen satýþ mesleðini icra eden kiþilerin kendilerini ve yeteneklerini fark etmeleri, muþterilerini tanýma ve analiz etmeleri, muþterilerinde guven yaratmalarý, muþterilerini anlama ve ihtiyaclarýna cevap verebilmeleri ve muþterilerini satýn alma eylemine nasýl yonlendirmeleri gerektiðinin kilit noktalarýnýn neler olduðu kavramlarý iþletmeler icin onemli bir unsur haline geldi.
Ýhracat firmalarýnda bilinmesi gereken temel finans bilgilerine ihtiyac duyan ve yonetim kadrolarýnda gorev alan ve gorevi gereði, finansal tablolarý ve bilgileri doðru yorumlayarak genel durum hakkýnda rakamsal deðerlendirmeler yapabilme ve ihracat iþlemleri ile ilgili takip ve yorumlama becerisi kazanmasý duþunulen kadrolara her donemde ihtiyac duyulmaktadýr. þeklinde konuþtu
![]()