Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlce Milli Eðitim Mudurluðu iþbirliði duzenlenen bilgi yarýþmalarýnýn finali yapýldý.
Finalde yarýþan Abdurrahman Ortaokulu Birinci, Ali Alkan Ortaokulu Ýkinci, Fatma Alkan Ortaokulu Ucuncu Bilal Saide Marufoðlu Ortaokulu ise dorduncu oldu.
Yarýþma sonucunda birinci olan Abdurrahman Ortaokulu nun yarýþmacý oðrencilerine tam altýn, ikinci olan Ali Alkan Ortaokulu nun oðrencilerine yarým altýn, ucuncu olan Fatma Alkan Ortaokulu nun oðrencilerine ceyrek altýn, dorduncu olan Bilal Saide Marufoðlu Ortaokulu nun ise oðrencilerine ceyrek altýn ve ayrýca yarýþmacý okullarýn mudurlerine de 23 Nisan torenlerinde hediye verilecek.
Yarýþmanýn sonunda tum oðrencileri tebrik eden Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Odamýz sponsorluðunda, Ýlce Milli Eðitim Mudurluðu iþbirliði ile duzenlediðimiz Ortaokullar arasý Bilgi Yarýþmasý finalinde bu heyecaný oðrencilerimizle ve sizlerle birlikte tekrar yaþamaktan buyuk bir onur ve sevinc duymaktayýz. dedi.
Ozyurt konuþmasýnda, Yarýþmalar toplumsal baþarýnýn elbette ki vazgecilmezi ve insan hayatýnýn her evresinde var olduðunu vurgulayarak sozlerini þu þekilde surdurdu; Bizim bu yarýþmayý gercekleþtirmemizdeki amacýmýz, oðrencilerimizin, bilgilerini pekiþtirmenin yaný sýra onlarý motive etmek, yarýþma kulturu kazandýrmak, takým calýþmasý becerilerini geliþtirmek, hýzlý ve doðru karar verebilmelerini saðlamaktýr.
Gunumuz dunyasýnda ve globalleþen dunya standartlarýnda bireylerin hayatýndaki en deðerli olgu bilgidir. Ulkeler bilgiye sahip olduklarý ve bilgiyi kullanabildikleri olcude geliþmektedir. Bu nedenle ulkeler geleceklerinin teminatý olan gencleri, caðýn gerektirdiði þekilde yetiþtirmeyi kendilerine hedef edinmiþlerdir. Nizip Ticaret Odasý olarak sosyal sorumluluðumuzun farkýndayýz ve toplumsal kalkýnmaya, eðitim oðretime buyuk onem vermekteyiz. Bu nedenle Odamýz bunyesinde surekli eðitim merkezi kurarak bircok alanda eðitim verilmesine olanak saðlamaktayýz.
Ýnsanýn eðitimi doðduðu andan baþlar ve olunceye kadar devam eder. Bu nedenle siz deðerli oðrencilerimiz bulunduklarý her ortamda baþarý olabilmek ve diðer insanlardan bir adým onde olabilmek icin, kendinize surekli oðrenmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmelisiniz. Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk un dediði gibi "Bir milleti hur, baðýmsýz, þanlý, yuksek bir toplum olarak yaþatan da, koleliðe, yoksulluða duþuren de eðitimdir." sozleri ile eðitimin ne derecede onemli olduðunu belirtmiþtir. Deðerli oðretmenlerimizin ise eðitim kalitesini arttýrarak oðrencilerimizi donanýmlý ve geliþime acýk bireyler olarak yetiþtirmeleri buyuk onem arz etmektedir.
Bu yarýþmada dereceye giremeyen okullarýmýz sakýn uzulmesinler. Bu onlar icin bir hýrs olsun. Bu maratonda gelecek yýllarda dereceye girdiklerini, bayraðý devralarak odul aldýklarýný hep birlikte yine Odamýzda gormeyi diliyoruz.
Bu yarýþmanýn gercekleþtirilmesinde emeði gecen tum okullarýmýza, oðrencilerimizin ailelerine, deðerli Milli Eðitim oðretmenlerimize, calýþanlarýna ve oðrenci arkadaþlarýmýza teþekkur eder, baþarýlarýnýn devamýný diler sevgi ve saygýlarýmý sunarým. þeklinde konuþtu.
Yapýlan Torene, Gaziantep il Milli Eðitim Mudur Yardýmcýsý Mehmet Ali TÝRYAKÝOÐLU, Ýlce Emniyet Muduru Mustafa Yaman, Milli Eðitim Muduru Cengiz Gundeþ, Toprak Mahsulleri Ofisi Muduru Talat Otkun, Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, Nizip Ticaret Odasý Meclis Uyeleri Hasan Kaya, Huseyin Yaprak, okul mudurleri cok sayýda oðrenci ve veli katýldý.
![]()