Lubnan'da duzenlen "HORECA 2016 Uluslararasý Gýda Otel Ekipmanlar fuarý" baþkent Beyrut'taki El-Beyal Fuar Merkezi'nde baþladý.
Ortadoðu ve Afrika pazarlarýnýn en onemli fuarlarýndan birisi olarak kabul edilen Lubnan'ýn baþkenti Beyrutta duzenlen "HORECA 2016 Uluslararasý Gýda Otel Ekipmanlar fuarýný deðerlendiren Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt "Ýhracat hedeflerimize ulaþabilmemiz icin fuarlar buyuk fýrsatlar getirir. Gerek urettiðimiz urunleri gerekse ulkemizi fuarlarda tanýtmak zorundayýz" dedi.
Fuara dunyanýn bircok ulkesinden olduðu gibi Turkiye'den de sektorle ilgili firmalarýn katýldýðýna dikkat ceken Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Gaziantepli firmalarýn da fuarda onemli rol oynadýðýnýn altýný cizdi. Turkiye'nin 2023 vizyonunu yakalanabilmesinde uluslararasý fuarlarýn ve tanýtýmýn onemine dikkat ceken Ozyurt yaptýðý deðerlendirmede "Dunyanýn bir cok ulkesinden fuara katýlan firmalar arasýnda Turkiye'den gelen firmalarýn aðýrlýðýný hissettirmesi elbette ulkemiz icin buyuk onem taþýmaktadýr. Burada Gaziantepli firmalarýn da etkin rol oynamasý hepimiz icin gurur verici bir olaydýr. Ýnanýyorum ki bu tur fuar katýlýmlarý ulkemize katma deðer olarak donecektir. Fuar suresince Turk stantlarýna ilginin beklenenin uzerinde olacaðýný tahmin ediyoruz. Ýlk gunde karþýlaþtýðýmýz ilgi bunun olumlu sinyallerini verdi. Lubnan gerek Ortadoðu gerekse Afrika pazarlarý icin onemli bir merkez konumunda olup katýlýmcý firmalar bu pazarlara yonelik urun tanýtýmlarýný surdurmektedir. Ýhracatýmýzýn arttýrýlmasý icin bu tur fuarlarda daha etkin olarak yer almamýz gerekmektedir" dedi.
![]()