Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý (ÝKA) 2016 yýlý mali destek programlarý bilgilendirme toplantýsý Nizip Ticaret Odasý (NTO) duzenlendi.

Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis toplantý salonunda gercekleþen toplantýda Gaziantep, Adýyaman ve Kilis illerinde faaliyet gosteren Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý'nýn 2016 Yýlý Proje Teklif Caðrýsý konusunda uzmanlar tarafýndan katýlýmcýlara bilgi verildi.

Proje Teklif Caðrýsý kapsamýnda tahsis edilecek toplam kaynak tutarý 5.250.000 TL olduðunu vurgulayan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Proje Yonetim Birimi Uzmaný Ahmet Paksu, Proje Teklif Caðrýsýnda "Gap Bolgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliðinin Arttýrýlmasý Pilot Uygulamalarý Mali Destek Programý" ve "Gap Organik Tarým Deðer Zinciri Pilot Uygulamalarý Mali Destek Programý" olmak uzere 2 adet mali destek programý bulunmaktadýr dedi.

Projenin GAP Bolgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarýnýn Kullanýmýnýn ve Enerji Verimliliðinin Arttýrýlmasý Projesi, Kalkýnma Bakanlýðý GAP Bolge Kalkýnma Ýdaresi Baþkanlýðý tarafýndan, Birleþmiþ Milletler Kalkýnma Programý ile iþbirliði icerisinde yurutulduðunu ifade eden Paksu, sozlerini þu þekilde surdurdu; Proje Guneydoðu Anadolu Bolgesi icin 2007 yýlýnda hazýrlanmýþ olan Rekabet Gundeminin ana vizyonu ile uyumlu olarak, Guneydoðu Anadolu Bolgesi nin surdurulebilir ve sosyal olarak eþitlikci bir þekilde kalkýnmasýna, enerji verimliliði uygulamalarý ve yenilenebilir enerjinin daha yaygýn kullanýmý yoluyla katkýda bulunmayý amaclamaktadýr.

Program kapsamýnda Gaziantep, Kilis, Adýyaman, Diyarbakýr, Þanlýurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Þýrnak'ta KOBÝ lerde endustriyel enerji verimliliðini artýran tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanmasýna yonelik faaliyetler desteklenecek. þeklinde konuþtu.

Uzmanlar tarafýndan katýlýmcýlarýn destek programlarý hakkýndaki sorularýný cevaplamasýnýn ardýndan toplantý son buldu.

Duzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, cok sayýda sanayici ve firma temsilcileri de katýldý.