Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Ýtalya yurtdýþý iþ gezisi kapsamýnda Venedik te resmi ziyaretlerde bulunuyor.

Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Gaziantep KOSGEB Muduru Dr. Sadýk Gozek, NTO Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, NTO Meclis Uyesi Huseyin Yaprak ve NTO Uyelerinin de bulunduðu heyet Venedik Ticaret Odasý ný ziyaret etti.

Burada bir konuþma yapan Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt , Ýtalya nýn Turkiye ye yakýn olmasý ve komþu olduðu pazarlara girebilmek icin ulkemiz onemli bir merkez konumundadýr. Bu nedenle ulkemizin ticari ortaðý olan Ýtalya yla ekonomik ve ticari iliþkilerin daha da pekiþtirilmesi yonunde potansiyel yuksektir. Avrupa Birliði nin kurucu uyeleri arasýnda bulunan Ýtalya, AB uyeliðimizi de desteklemektedir. Bu vesileyle ulkemiz adýna destekleriniz icin teþekkur ederim. dedi.

Turkiye ve Ýtalya arasýnda tarihe dayanan ve Akdenizli ulkeler olmalarýndan dolayý, zaman icinde aralarýndaki yapýcý siyasi iletiþim sayesinde, hem artýþ gosteren ekonomik ve ticari iliþkiler hem de iki ulke halký arasýndaki olumlu iliþkiler sayesinde daha da guclendiðini vurgulayan NTO Baþkaný Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu.

Ocak 2007 tarihinde iki ulke Baþbakanlarý tarafýndan cift taraflý iliþkilerin guclendirilmesi icin imzalanan Strateji metni, cift taraflý iþbirliðinin belli baþlý oðelerini geliþtirmek amacýyla Hukumetler arasý Zirvelerin duzenli yapýlmasýný karara baðlamýþtýr. Sivil toplumlar arasýndaki diyalogun geliþmesine her iki ulke de buyuk onem atfetmektedir. Bu durum bizler icinde sevindirici olmuþtur.

Ýliþkilerin yoðunluðu sayesine en ust duzeyde gercekleþtirilen karþýlýklý ziyaretlerde onemli artýþlar olmuþtur; bunlar arasýnda zamanýn Cumhurbaþkaný Abdullah Gul un Ocak 2014 tarihinde Ýtalya ya yaptýðý resmi ziyareti ve Baþbakan Renzi nin ayný yýlýn Aralýk ayýnda Turkiye ye yaptýðý ziyareti sayabiliriz.

Nizip Ticaret Odasý heyeti olarak Ýtalya ya gercekleþtirdiðimiz ikinci iþ gezimizi duzenlemiþ bulunmaktayýz. ilk iþ gezimizi Kasým 2013 ‘de 19 kiþilik bir heyetle gercekleþtirmiþtik. Ýþ gezimiz kapsamýnda T.C. Roma Ticaret Ataþeliðini ve Sicilya da Fýstýk Ureticileri Derneði ni ziyaret ederek ikili goruþmeler yapýlmýþ ve verimli olmuþtur. Yapýlan bu tur calýþma ve ziyaretlerle iki ulke arasýndaki ticaret hacmi ve yatýrýmlar, stratejik oneme haiz bircok sektordeki iþbirlikleri ile diyalogun gun gectikce artacaðýna inanýyorum.

Ýlcemiz bulunduðu coðrafi konum itibariyle ceþitli tarým urunlerini bunyesinde bulundurmaktadýr. Bu urunlerin baþýnda antepfýstýðý, zeytin, zeytinyaðý, mercimek, bulgur gibi bakliyatlar gelmektedir. Bunlarýn yaný sýra sabun, konserve urunleri ve ofis mobilyalarý sektorunde de ulkemizde onemli bir yere sahiptir. Ýlcemiz sanayisi ve kulturel deðerleri ile illeriyle yarýþmakta ve gun gectikce sanayisini geliþtirmektedir. Nizip te faaliyetlerini surduren iþ adamlarý olarak potansiyelimize ve gucumuze inanarak iþbirliði icerisinde ulkemizin 2023 hedeflerine ulaþmak icin azim ve kararlýlýkla yolumuza devam etmekteyiz.

Bu nedenle iki ulke arasýndaki tarým ve sanayiye dayalý ihracatýn artmasýna yonelik calýþmalarda bolgemizin de onemli bir rol oynayacaðý kanýsýndayým. Umarým sizinle gercekleþtirdiðimiz karþýlýklý goruþmeler iki ulke arasýndaki ticari iþlemlere ivme kazandýracaktýr. Odamýz heyetine gostermiþ olduðunuz ilgiden dolayý Venedik Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný ve uyelerine teþekkur ediyor, kendilerini en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum.

Venedik Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Giuseppe Fedalto ise, Nizip Ticaret Odasý nýn ziyaretinden dolayý memnun kaldýklarýný belirterek; bu tur ikili goruþmeler ve ziyaretler iki ulke arasýnda ticaret hacmini arttýracak ve ikili iliþkilerimiz geliþecektir, ben Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný ve heyetine yapmýþ olduklarý ziyaret icin cok teþekkur ederim dedi.