Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ve Abdulkadir Sayýn Rehberlik ve Araþtýrma Merkezi tarafýndan ortaklaþa düzenlenen seminerde ilçedeki okul müdürlerine yönelik psikolojik danýþmanlar Anýl Bilican ile Kalender Sezer tarafýndan ldquo;Öfke Kontrolü, Ýletiþim ve Motivasyonrdquo; konusunda sunum yapýldý. Abdulhamithan Kýz Anadolu Ýmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuþan Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip ilçesinde görev yapan idarecilerin öðretmenlere ve öðrencilere model olduklarýný birtakým olumsuz davranýþlar karþýsýnda tutum ve davranýþlarý ile örnek olmalarý gerektiðini söyledi. Gündeþ, Ýlçe baþarýsýný yükseltmek için gerekli çalýþmalarýn okul müdürleri tarafýndan takip edilmesi gerektiðine de vurgu yaptý. Abdulkadir Sayýn Rehberlik ve Araþtýrma Merkezi Müdür Yardýmcýsý Mehmet Kaplan ise, ölçme deðerlendirme yaparken öðrencilerin seviyelerine uygun sorular sormalarýnýn öneminden bahsetti. Konuþmalarýn ardýndan baþlayan seminerde öfkeye neden olan faktörler ve öfkeyle baþa çýkma konusunda bir sunum yapýldý.