Dubai Gulfood 2016 Gýda Fuarý'na Nizip?ten 5 firma katýldý.Fuarda bulunan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Nizip'in 2023 hedeflerinin 500 milyon dolar olduðunu açýkladý.Birleþik Arap Emirliklerinin (BAE) Dubai þehrinde düzenlenen Dubai Gulfood 2016 Gýda, Gýda Paketleme, Ýþleme ve Otel Ekipmanlarý Fuarý yapýldý. Fuara katýlan ve firmalarý ziyaret eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, fuarýn bu yýl daha hareketli olduðuna dikkat çekerek, Nizip'ten 5 gýda firmasýnýn stant açarak fuarda yer aldýðýný belirtti.Nizip'te son dönemlerde sanayi alanýnda önemli yatýrýmlarýn varlýðýna dikkat çeken Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt uluslar arasý fuarlarýn ürünlerin tanýtýmý için büyük önem taþýdýðýný belirterek, Nizip'in 2023 hedefinin 500 milyon dolar olduðuna dikkat çekti. Hedefe ulaþabilmek için gerekli her türlü çalýþmayý yürüttüklerini de kaydeden Özyurt, fuar süresince Türkiye'den fuara katýlan firmalarýn tamamýný ziyaret etti. Özyurt, gýda sektöründe faaliyet gösteren diðer ülkelerin stantlarýný da ziyaret ettiklerini belirterek, yeni uygulamalar ve geliþmeler hakkýnda bilgiler aldýklarýný ifade etti.Nizip'in sanayi açýsýndan önemli bir yere sahip olduðunu söyleyen Özyurt; ldquo; 2023 hedefimiz 500 milyon dolar olup bu hedefin yakalanmasý için gerekli her türlü çalýþmayý sanayicilerimiz ve ihracatçýlarýmýzla birlikte sürdürüyoruz. Dubai bu anlamda bizim için büyük önem taþýyorrdquo; dedi.Ortadoðu ve Afrika'nýn kapýsý niteliði taþýyan Dubai'de düzenlenen ve bu yýl Gaziantep'ten 23 firmanýn yer aldýðý Gýda Fuarý'nda Nizip'ten de 5 firma katýldýðýna vurgu yapan Mehmet Özyurt konuþmalarýný Nizipli gýda firmalarýmýzýn stantlarýn da büyük ilgi gördük. Umarým bu ilgi 2016 yýlýnýn bereketli bir yýl olmasýný saðlayacaktýr. Son dönemlerde Türk malýna olan güven dünyanýn her yerinde artmýþ olup dünya pazarlarýnýn en önemli oyuncularý arasýna firmalarýmýzýn da girmiþ olmasý hepimiz için gurur verici bir olaydýrrdquo; diyerek tamamladý.