Dubai Gulfood 2016 Gýda Fuarý na Nizip'ten 5 firma katýldý.

Fuarda bulunan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Nizip in 2023 hedeflerinin 500 milyon dolar olduðunu acýkladý.

Birleþik Arap Emirliklerinin (BAE) Dubai þehrinde duzenlenen Dubai Gulfood 2016 Gýda, Gýda Paketleme, Ýþleme ve Otel Ekipmanlarý Fuarýna katýlan ve firmalarý ziyaret eden Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, fuarýn bu yýl daha hareketli olduðuna dikkat cekerek, Nizip ten 5 gýda firmasýnýn stant acarak fuarda yer aldýðýný belirtti.

Nizip te son donemlerde sanayi alanýnda onemli yatýrýmlarýn varlýðýna dikkat ceken Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt uluslar arasý fuarlarýn urunlerin tanýtýmý icin buyuk onem taþýdýðýný belirterek, Nizip in 2023 hedefinin 500 milyon dolar olduðuna dikkat cekti. Hedefe ulaþabilmek icin gerekli her turlu calýþmayý yuruttuklerini de kaydeden Ozyurt, fuar suresince Turkiye den fuara katýlan firmalarýn tamamýný ziyaret etti. Ozyurt, gýda sektorunde faaliyet gosteren diðer ulkelerin stantlarýný da ziyaret ettiklerini belirterek, yeni uygulamalar ve geliþmeler hakkýnda bilgiler aldýklarýný ifade etti.

Ozyurt, Nizip sanayi acýsýndan onemli bir yere sahiptir. 2023 hedefimiz 500 milyon dolar olup bu hedefin yakalanmasý icin gerekli her turlu calýþmayý sanayicilerimiz ve ihracatcýlarýmýzla birlikte surduruyoruz. Dubai bu anlamda bizim icin buyuk onem taþýyor. Ortadoðu ve Afrika nýn kapýsý niteliði taþýyan Dubai de duzenlenen gýda fuarýnda bu yýl Gaziantep ten 23 firmanýn yer aldýðý fuarda Nizip ten de 5 firma katýldý.

Nizip li gýda firmalarýmýzýn stantlarýn da buyuk ilgi gorduk. Umarým bu ilgi 2016 yýlýnýn bereketli bir yýl olmasýný saðlayacaktýr. Son donemlerde Turk malýna olan guven dunyanýn her yerinde artmýþ olup dunya pazarlarýnýn en onemli oyuncularý arasýna firmalarýmýzýn da girmiþ olmasý hepimiz icin gurur verici bir olaydýr diye konuþtu.