Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet OZYURT, 2015 ve 2016'nýn deðerlendirmesini yaptýðý yeni yýl mesajýný yayýmladý.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet OZYURT, yayýmladýðý yeni yýl mesajýnda 2015 yýlýný deðerlendirirken, 2016 yýlýna iliþkin olarak beklentilerini dile getirdi.
Ozyurt þu ifadelere yer verdi; Oncelikle baþarýyla tamamladýðýmýz 2015 yýlýndaki emekleri ve katkýlarý icin uyelerimize cok teþekkur ediyorum. Cok calýþtýk, cok yorulduk ama ne mutlu ki, bu yýl da hep beraber ulkemizin 2023 hedeflerine ulaþmak icin deðer yarattýk. Þimdi de yeni yýlý, tum enerjimiz ve tum heyecanýmýzla sanayici ve iþadamlarýmýzla karþýlamaya hazýrýz.
2016 yýlýna girerken, oncelikle dunyadaki ekonomik duruma bakarsak, baþta Cin olmak uzere bircok geliþmekte olan ulkeden gelen yavaþlama haberleri var. Piyasalarýn beklediði FED in faiz artýþý baþladý. 2016 da hýzý onemli olacak ve bunu da hep beraber takip edeceðiz.
2015 yýlýnda hammadde ve petrol fiyatlarýndaki duþuþun, hammadde ithal eden ulkeleri olumlu etkiledi. Aralýk ortasýnda petrol, son 7 yýldýr gorulen en duþuk seviyeye geriledi. Petrol fiyatlarýnýn bu kadar duþuk olmasý, Turkiye icin olumlu bir geliþme oldu.
2015 yýlýnda ne yazýk ki hem global duzeyde hem de ulkemizde terorun acýsýný defalarca yaþadýk. Bu yaþanan olaylardan buyuk uzuntu duyuyoruz ve bu acýlarýn bir an once son bulmasýný diliyoruz. Barýþýn kazanmasý umudundayýz.
Yeni hukumet tarafýndan ortaya koyulan reform paketleri, AB surecindeki geliþmeler, beklentilerin uzerinde acýklanan buyume rakamý, Turkiye nin jeopolitik konumu ve genc nufusu, 2016 da Turkiye ye dair umutlarýmýzý guclendirmektedir.
Baþbakan Davutoðlu tarafýndan acýklanan Eylem Planý ný bu anlamda ulkemiz icin son derece onem arz etmektedir. Ayrýntýlý, ciddi, demokrasiyi ve ekonomik buyumeyi acýk bir þekilde ongoren bir program olarak deðerlendiriyor, hukumetin bu kapsamlý reform surecine kendini baðlamasýný cok memnuniyetle karþýlýyoruz.
Ortaya koyulan reform planý kapsamýnda, demokrasi ve toplumsal barýþ, hukukun ustunluðu, serbest piyasayý ongorerek, piyasalarla guveni yeniden tazeleyecek uygulamalarý yakýndan takip ediyoruz. Turkiye icin bu donemin buyuk bir fýrsat olduðunu duþunuyoruz. Hayata gecirilecek reformlarýn, ulkemizin ihtiyac duyduðu buyuk capta bir uretim donuþumune ve yeni istihdam yaratma ihtiyacýna yanýt olacaðýna inanýyoruz.
2015 in son gunlerinde yaþadýðýmýz en memnuniyet verici geliþmelerden biri de, AB ile iliþkilerdeki olumlu yeni seyir ve iki yýl aradan sonra yeni bir faslýn acýlmasý olmuþtur.
Ayrýca, ulkemizin kuresel konumlanmasý acýsýndan 2015 yýlý icerisinde baþarýyla tamamlanan G20/B20 donem baþkanlýðý ile kazanýmlarýmýzýn, onumuzdeki doneme de katký saðlayacaðýna inanýyorum.
Ote yandan, Rusya ile yaþanan olaylarýn bir an once saðduyuyla cozume kavuþturulmasý, birbiriyle bu kadar yoðun ekonomik iliþkileri olan iki komþu ulke arasýnda guvenin kýsa surede yeniden tesis edilmesini umuyoruz.
Onumuzde, yepyeni hedefler, umutlar ve beklentilerle dolu bir yýl var. Ulkemizin toplumsal ve ekonomik kalkýnmasýnda, uyelerimizden aldýðýmýz gucle istikrarlý bir þekilde yurumeye devam ediyoruz.
Bu duygu ve duþunceler ile Nizip Ticaret Odasý adýna 2016 yýlýnýn barýþla, huzurla, toplumsal ve ekonomik geliþimle, reformlarla anýlacaðý bir yýl olmasýný temenni ediyor, butun halkýmýzýn ve uyelerimizin yeni yýlýný en icten duygularýmla kutluyorum.