Mali Muþavirler Muhasebeciler Birliði Derneði Gaziantep Þubesi ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile E-Fatura ve E-Defter eðitim semineri Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonu nda duzenlendi.

Toplantýnýn acýlýþ konuþmasýný yapan Mali Muþavirler Muhasebeciler Birliði Derneði Gaziantep Þubesi baþkaný Ali Altay þunlarý ifade etti: Bilindiði uzere Vergi Usul Kanunun 431 sýra nolu teblið ile cýkarýlan Ozel Tuketim Vergisi 1 ve 3 sayýlý listeye giren ve 2011 cirolara 25.000.000 TL olan petrol ve turevleriyle tutun ve alkol piyasalarýnda faaliyet gosteren bazý mukellefiyetler 01.01.2015 tarihinde e- defter e-fatura uygulamaya baþlamýþlardýr. Henuz daha bir yýl gecmeden 20.06.2015 tarihinde yayýnlanan 454 sýra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði ile 2014 yýlý cirolarý 10.000.000 TL olan butun firmalar 01.01.2016 tarihinden itibaren e- defter e-fatura uygulamasýna gecmek zorundadýrlar.

Teknoloji aðýrlýklý eðitim almýþ yeni vergi denetimleri artýk farklý bir boyut kazanacak yeni nesil mufettiþler saha denetimlerinden cok veriler uzerinden yapacaklarý teknik analizlerle masadan nokta atýþý denetim yapacaklardýr. Kýsacasý e- devlet baþlayan e-defter e-fatura ile devam eden E-ler kervanýna cok kýsa bir sureye kadar, e-muhasebe olarak devam edeceðiz.

Saygýdeðer meslektaþlarým bizleri kýrmayarak buraya gelerek bize yetkin goruþleri ile bu konularda aydýnlatacaklardýr. Faydalý bir seminer olmasý dileðimle katýlým ve sunumlarýndan dolayý sayýn Guclu Tuygun ve Mehmet Taraz ustatlarýmýza katkýlarýndan dolayý ve emeði gecen sayýn Mehmet Nabioðlu ve arkadaþlarýmýza dernek yoneticilerimize katýlýmlarýndan dolayý tum meslektaþlarýmýza teþekkur ederim dedi.

Acýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan katýlýmcýlara E-defter E-fatura hakkýnda Serbest Muhasebeci Mali Muþavirler Guclu Tuygun ve Mehmet Taraz tarafýndan katýlýmcýlara geniþ bilgiler verildi.

Duzenlenen toplantýya Mali Muþavirler Muhasebeciler Birliði Derneði Gaziantep Þubesi Aktif Gurup Baþkaný Mehmet Nabioðlu, NTO Danýþma Kurulu Uyeleri Bulent Oðut, Þakir Oztekin ve Nizip te faaliyet gosteren Serbest Muhasebeci Mali Muþavirler ve NTO uyeleri de katýldý.