Nizip Ticaret Odasý Avusturya – Cek Cumhuriyeti iþ gezisi heyeti gezi kapsamýnda T.C.Viyana Buyukelciliðine ziyaret gercekleþtirdi.
Viyana Buyukelciliði Birinci Musteþarý Emre Zeki Karagol Nizip Ticaret Odasý heyetini aðýrlamaktan duyduðu memnuniyeti ifade ederek Avusturya'nýn ekonomisi, Avusturya - Turkiye ticari iliþkileri ve iki ulke arasýndaki ticaretin geliþmesi icin yapýlmasý gereken konular hakkýnda NTO heyetine geniþ bilgiler verdi.
Mustaþar Karagol; Avusturya'daki Turklerin coðunluðundan ve iþ alanlarýndan bahsederek Turkiye' nin Avusturya'nýn ekonomik iliþkilerinin geliþimi acýsýndan son derece onemli olduðunu Turklerin Avusturya'ya yaptýklarý yatýrýmdan buyuk bir memnuniyet duyduklarýný sozlerine ekleyerek. Bitkisel yaðýn ulkelerinde cok yerde kullanýldýðýný ve tuketildiðini ihracat icin onemli bir pazar oluþturduðunu, Avusturya'da hemen hemen her fýrýnda baklava uretildiðini ve fýstýðýn onemli bir yere sahip olduðunu belirtti. Bu konuda da Turkiye'deki iþ adamlarýmýza her zaman destek vereceklerini dile getiren Karagol Nizip Ticaret Odasý'nýn yapmýþ olduðu bu ziyaret icin kendilerine cok teþekkur ederim dedi.
T.C. Viyana Ticaret Muþaviri Ayþe Þule Ozdoðan ise Turkiye'deki heyetlerin ziyaretlerinden duyduðu memnuniyeti dile getirerek ikili iliþkilerin guclenmesi, ekonomik buyumenin ve geliþmenin saðlanmasý icin meslek kuruluþlarý ile kardeþ oda calýþmalarýnýn saðlanmasý icin her turlu konuda destek saðlayacaklarýný dile getirdi.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat ise ziyaret dolayýsýyla yaptýðý acýklamada ilcemizdeki sanayi geliþimi ve uyelerimizin faliyet gosterdiði sektorlerden bahsederek ozellikle zeytinyaðý ,fýstýk ve sabunun onde gelen sektorler olduðunu ve sektorler ile ilgili Nizip Ticaret Odasý olarak yapýlan calýþmalar hakkýnda bilgiler vererek Viyana Buyukelciliðinin sýcak karþýlamalarýndan duyduðu memnuniyeti dile getirerek teþekkur etti.
Ziyaret sonunda Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat tarafýndan T.C.Viyana Buyukelciliði Birinci Musteþar Emre Zeki Karagol'e ziyaret anýsýna bir plaket , Antep fýstýðý ve baklavasý takdim etti.
Gercekleþen ziyarete Viyana Buyukelciliði Musteþarý Lale Aðusman, Viyana Ticaret Muþavirliði Yerel Uzmaný Murat Darama,Gaziantep KOSGEB Hizmet Merkezi Mudurluðu yetkilisi Muhammed Paksoy ve NTO Ýþ gezisi heyeti katýldý.
![]()