Yav hani Nizip suyu bol olan yer demekti. Sitede daha önce böyle okumuþtum.
Yav hani Nizip suyu bol olan yer demekti. Sitede daha önce böyle okumuþtum.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
bana subutay arkadaþýmýzýn söyledikleri daha mantýklý geldi.sýnýr þehri,
neden olmasýn ki.
Nizipin adý kesinlikle Nisibyn/Ad Zociandem tabirinden geliyor.
Anlamý ise Zociandem çayý yanýndaki Nisibyn dir.
Þuan akevler mevkisinde bulunan tarihi kalýntýlar burasýdýr.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Bencede tarihi kalýntýlardan daha iyi belge olmaz amma Akçakentin adý niye geçmiy yorum.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Incil`deki Nezib, tamamen baska bir yerde yer aliyormus. buyrun: http://eastonsbibledictionary.com/nezib.htm . gorunen o ki, en saglam kaynak admin`in de dedigi gibi son bulunan eserler.
Bu konuya bir de ben katký yapmak isterim. Söyleyeceðim þey bir iddia deðil sadece bir fikir. Geçenlerde Musul'lu bir araþtýrmacý arkadaþýmla sohbet ederken bana Nizip isminin Akadca'dan (Asurca-Babilce-Aramice-Süryanice) geldiðini söyledi. Kelimenin bu dildeki Nesibbu kelimesinden geldiðini ve anlamýnýn da oluk, kanal, uzaða su taþýyan yüksek su yolu (sanýrým þu yüksek sütunlarla oluþturulan su yollarý) olduðunu söyledi. Aslýnda mantýken düþünüldüðünde bölgemiz eskiden münbit ve suyu bol bir yermiþ. Ve genelde yerleþim isimlerinin bazýsýnda suya hep atýf vardýr. Belki bir yerlere buradan su taþýmak istemiþ olabilirler. Ve bazý kaynaklarda -ismini hatýrlamýyorum- yerleþimin yeri nisib olarak da geçiyor. Ayrýca nusaybin ile bu aranýn ayný isim olduðunu düþünürsek gerçekten de aslýnda z deðil s harfi var ve bu s sad harfi olup Akadça da ki kelime ile nasibin (nusaybin) kelimesi de sad harfi ile yazýlýr. Fakat Nisib de bu harf gördüðüm kaynata sin harfi ile yazýlmýþtýr. Ve tabi bu da ayrý bir tartýþma.
Konu kuseyyir tarafýndan (18.05.15 Saat 10:16 ) deðiþtirilmiþtir.
فردان الكصيري
Onu bilemiyorum. Ayrýca Nizip'te böyle bir kalýntý var mý onu da bilmiyorum. Ve kelimenin anlamlarýndan sadece birisi.
فردان الكصيري
Bir araþtýrmaya göre Zeugma dan gelip Nizip'in altýndan geçen su kanallarý olduðunu okumuþtum, hatta bu su yollarýnýn kenarýnda yürüyüþ yollarý da olduðu belirtilmiþti.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
O vakit bu bulgu deðerlendirmeye alýnmalý.
فردان الكصيري